r
Nosalty Logó

Tejszínes garnéla ahogy Bettyke készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes garnéla ahogy Bettyke készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 722 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2888 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 188 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1881.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    777 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 722 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.3 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7524.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    489 mg
  • Kálcium
    841 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    2614 mg
  • Nátrium
    3109 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    870 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1316 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    650 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 2888 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 188 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A garnélát pár perc alatt felengedjük még nem forrás alatt levő vízben. (Már ha fagyasztottat használunk.)
  2. A hagymákat kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a garnélát és a citromlevet. Ízlés szerint sózhatjuk is egy kicsit.
  3. Felöntjük tejszínnel, és így főzzük tovább. Kimerünk a saját levéből, és elkeverjük benne csomómentesen a lisztet, amivel sűrítjük.
  4. Spagetti tésztát főzünk hozzá, és azzal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 15463
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Próbálom beiktatni a halakat a család étrendjébe. Kezdtem a kevésbé intenzív ízvilággal. Nagyon finom lett. Mindenkinek ízlett. Ráadásul gyorsan készen is van.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.