r
Nosalty Logó

Spagetti erdész módra

Lizinka_
Spagetti erdész módra
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

693
Kalória
19.4g
Fehérje
96.2g
Szénhidrát
22.9g
Zsír
87.3g
Víz
26.9g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 693 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2772 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 693 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2165 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1227 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    384.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    349.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1213 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 2772 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

  1. A gombát tisztítás után tetszőleges darabokra vágjuk. A kolozsvári szalonnát felkockázzuk.
  2. A spagettit forró, sós, lobogó vízben elkezdjük főzni.
  3. Amíg fő a tészta, egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és beletesszük a felkockázott szalonnát.
  4. Amikor kissé megpirult, hozzátesszük a gombát, és parányi sóval jól átsütjük. Rátesszük a 2 evőkanál forró vizet, és készre pároljuk.
  5. Ezután felöntjük a borral és a keményítővel elkevert tejszínnel. Jól átforraljuk, és rátesszük a fűszereket. Megvárjuk, míg fedő alatt "rottyan" egyet, és lehúzzuk a tűzről.
  6. A spagettit leszűrjük, melegen tányérokra tesszük, és rámerjük a gombás ragut. Egy pohár testes vörösborral tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Ezt az ételt először egy nomád táborban ettem, természetesen erdei gombából. Fantasztikus íze teljesen rabul ejtett. A recept összetevőit már átírtam négy személyre, és boltban kapható csiperkével készítettem el. De aki teheti, az készítse el vargányából vagy más, erdei gombából.

További receptek

Gnocchi tészta alaprecept

A gnocchi egy klasszikus olasz tésztaféle, ami mivel burgonyából készül, inkább a nudlihoz hasonlít. A kis párnácskákat egy bordázott felületű fatáblán formázzák meg, de ha ilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek