r
Nosalty Logó

Sós kifli Dettytől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Detty
Sós kifli Dettytől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

Az öregtésztához

Összesen 1185 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

Az öregtésztához

Összesen 2370 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

Az öregtésztához

Összesen 255 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2240.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    1601 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 1185 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4481.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    3202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 2370 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 255 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az öregtésztához

Elkészítés

A tésztához

  1. Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A liszthez adjuk a sót és az aszkorbinsavat. (Az aszkorbinsavból elég egy csipet.)
  3. Ezután beletesszük az öregtésztát, a felfuttatott élesztőt és a többi adalékanyagot. A tésztát jól kidolgozzuk, selymes sima felületű, közepesen kemény tészta lesz!
  4. Letakarva 30 percet érleljük, majd finoman átgyúrjuk, és ezután még 30 percig kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, (kb. 10 dkg egy gombóc) gombócokat formálunk, és 15 percet pihentetjük. Így könnyű nyújtani.
  6. Ezután csepp alakúra nyújtjuk. Minél hosszabb a csepp, annál szebb lesz a kifli. Nagyon vékonyan megkenjük puha vajjal (ettől lesz letekerős), és a szélesebb felénél kezdjük feltekerni. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 45-50 percet pihentetjük. Körülbelül 30 percnél bekapcsoljuk a sütőt 220 fokra. A sütő aljába, egy kis tálkába tegyünk vizet, hogy jó gőzös legyen a sütő.
  7. A szépen megkelt kifliket tejjel lekenjük, meghintjük sóval, és a kiflik között jól befújjuk vízzel. Nem baj, ha kicsit áll alatta a víz! Betesszük a sütőbe, először 220 fokon légkeveréssel sütjük 10 percet, majd tovább 190-200 fokon még 10 perc. (Sülés közben figyeljünk, mert minden sütő más! Nekem így lett tökéletes!) Ha megsültek a kiflik, a sütőből kivesszük, és vízzel lepermetezzük vagy lekenjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Az öregtésztához

  1. Előző este készítjük el. A kétféle lisztet összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és vízzel elkeverjük. Konyharuhával letakarjuk, és a pulton hagyjuk reggelig, vagy legalább 8-10 órát!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10921
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 25.

Ajánló

A külseje szép piros ropogós, a belseje foszlós, letekerős! Kakaó mellé, vagy csak magába is nagyon finom!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fontos a kelesztési idők betartása, és a gőzös sütő!!! Ezúton köszönet Limarának a receptért!

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

Az öregtésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek