Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magos csavart kiflik

Magos csavart kiflik
Magos csavart kiflik
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elfogyott a kenyerünk, így gyorsan összedobtam ezt, míg mással voltam elfoglalva. Persze úgy könnyű, ha van az ember hűtőjében egy adag öregtészta és egy kis félretett tang zhong.

hozzávalók / 4 adag

Tang zhong

Tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz 1 dl hideg vízben 1 púpozott evőkanál tönkölylisztet elkeverünk csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtünk, úgy használjuk a tésztához.

Tészta

  1. Minden hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe mérünk. Dagasztó programra kapcsolunk.
  2. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsolni a hozzávalók közé.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán négyfelé vesszük. Minden darabot kisodrunk kb. 45-50 cm hosszúra, majd felétől kezdve maga körül összecsavarjuk.
  4. Tetejét megkenjük író és juharszirup keverékével, és megszórjuk tetszőleges magokkal (nigella, szezámmag, lenmag, stb). Fél órát újra kelesztjük langyos helyen.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 238
elküldve: 2
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: édes leveles, hamburger-buci, croissant, perec, buci, zsemle, pita, briós, burek, bagel

egyéb elnevezések

csavart kiflik, tang zhongos kiflik, magos kiflik

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2014-03-04 18:51

Drága Dóri!
Zavarba hozol. Én csak kigondolok ezt-azt, hagyom magam sodorni a hangulatom által, így egy kicsit mindig más kenyeret sütök. Meglepetés nekem és a családomnak is, hogy aznap mi kerül az asztalra. Én nagyon élvezem. Olykor azért kudarcok is érnek , -kit nem?,- de ez elenyésző a kellemes dolgok mellett. Köszönöm neked ezt a nagy lelkesedést. Ezért kezdünk neki a méricskélésnek, fotózásnak, leírásnak. Köszönöm, hogy ezt választottad.
Ölel: Évi néni

Lucám
Lucám Fri, 2014-04-25 11:20

Kedves Évi néni! Lassan mondhatom, hogy favorittá vált ez a kifli... Már 3x sütöttem, de a csavarás után állandóan visszaugrott az a kis nyavalyás. Mire rájöttem, ha úgy csinálom, hogy félbehajtom és utána "fonom" (rakosgatom a két szálat egymás fölé), úgy marad! Olyan csodaszépek lettek, hogy na... És az a mézes író a tetején... Imádom. Viszont lenne egy kérdésem: készítettem egy kis ipari méretű tang zhongot (kb. az itt megadott 5x-ét), meddig áll el a hűtőben? Puszillak: Dóri

Lucám
Lucám Tue, 2014-03-04 15:42

Drága Évi néni! Kint voltunk hétvégén a piacon az én urammal, elmentünk a tejeshez a 10 liter házi tejért, amiből krémsajtot akartam csinálni, és megláttam, hogy van írója... Rögtön Te jutottál eszembe, tudtam, hogy Nálad 10000000%, hogy találok írós receptet... :-) A kifli elkészült, annyira finom volt és habzsolta a két porontyom és apjuk is, hogy észre se vették, hogy lányos zavaromban nem kelesztettem újra a tepsiben és a külalak is hagy NÉMI kívánni valót maga után... :-) Ismételten csak hálálkodni tudok, hogy megosztod velünk a tudásod. Szeretettel: Dóri

437
víz 1 dl
tönkölybúza liszt 2 dkg
öregtészta 15 dkg
tönkölybúza liszt 28 dkg
vaj 4 dkg
író 1 dl
friss élesztő 1.2 dkg
1 teáskanál
cukor 1 csipet
szezámmag 1 teáskanál
juharszirup 1 ek