r
Nosalty Logó

Sós kalács buci

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sós kalács buci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Kovász

Tészta

Tetejére

Összesen 426 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Kovász

Tészta

Tetejére

Összesen 2125 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Kovász

Tészta

Tetejére

Összesen 231 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 426 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4419.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    2564 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 2125 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

Kovász

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Kovász

  1. A kovászhoz a langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt és a cukrot, és csomómentesre keverjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, és elkeverjük, ha összeállt az előtésztánk, folpackkal letakarjuk, és szobahőmérsékleten 6-8 órát pihentetjük.
  2. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, a burgonyapehellyel, a sikérrel, a cukorral és a sóval. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, az olajat, a tejfölt, a savót (vagy a langyos tejet), és lágy tésztát dagasztunk belőle.
  3. Ha elkészült a tésztánk, kiolajazott tálban, folpackkal letakarva a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát újra, gyengéden átdolgozzuk, és hengereket sodrunk belőle, ezután pedig fonott császárzsemlét formázunk belőle.
  5. Ezután sütőpapíros tepsire helyezzük. Mivel én szeretem a reggel frissen kisült bucikat, így a hűtőbe dugtam egy éjszakára. Aki viszont azonnal szeretné kisütni, az kelessze újra a duplájára a bucikat.
  6. A második kelés után kenjük le tojásfehérjével, és szórjuk le pirított szezámaggal. Süssük 200 fokon előmelegített sütőben 15-17 percig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 704
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zsemle helyett gyakran használok sós kalácskákat szendvicsalapnak. Szeretem, hogy sokkal puhább és tartalmasabb, mint a zsemle. Ez a buci egyébként kiváló hamburger alapnak is... :)

Hozzászólások

Hozzávalók

Kovász

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.