r
Nosalty Logó

Sós kalács buci

NS
Sós kalács buci
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kovász

Tészta

Tetejére

426
Kalória
14.6g
Fehérje
71.6g
Szénhidrátok
8.6g
Zsír
86.3g
Víz
48.5g
Koleszterin
3.2g
Rost
4.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Kovász

Tészta

Tetejére

Összesen 426 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Kovász

Tészta

Tetejére

Összesen 2125 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Kovász

Tészta

Tetejére

Összesen 231 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    86.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 426 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4419.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    2564 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    431.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 2125 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

Kovász

  1. A kovászhoz a langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt és a cukrot, és csomómentesre keverjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, és elkeverjük, ha összeállt az előtésztánk, folpackkal letakarjuk, és szobahőmérsékleten 6-8 órát pihentetjük.
  2. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, a burgonyapehellyel, a sikérrel, a cukorral és a sóval. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, az olajat, a tejfölt, a savót (vagy a langyos tejet), és lágy tésztát dagasztunk belőle.
  3. Ha elkészült a tésztánk, kiolajazott tálban, folpackkal letakarva a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát újra, gyengéden átdolgozzuk, és hengereket sodrunk belőle, ezután pedig fonott császárzsemlét formázunk belőle.
  5. Ezután sütőpapíros tepsire helyezzük. Mivel én szeretem a reggel frissen kisült bucikat, így a hűtőbe dugtam egy éjszakára. Aki viszont azonnal szeretné kisütni, az kelessze újra a duplájára a bucikat.
  6. A második kelés után kenjük le tojásfehérjével, és szórjuk le pirított szezámaggal. Süssük 200 fokon előmelegített sütőben 15-17 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Zsemle helyett gyakran használok sós kalácskákat szendvicsalapnak. Szeretem, hogy sokkal puhább és tartalmasabb, mint a zsemle. Ez a buci egyébként kiváló hamburger alapnak is... :)

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...

Kaszás leves

El sem tudom képzelni, miért hívják ezt a levest "kaszás"-nak, amikor a savanyú káposztából készült leves kifejezetten téli étek, télen pedig egyáltalában nincsen kaszálás. ...