Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Söröspörkölt burgonyakéreggel

Söröspörkölt burgonyakéreggel
Söröspörkölt burgonyakéreggel
145 perc / előkészület: 25 perc főzés: 75 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy másféle pörkölt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk.
  2. A felforrósított olajban a húst megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot és a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük a sör felével és 250 ml vízzel. A fűszereket és a vegetát hozzákavarjuk. Felfőzzük, és lefedve kb. 75 percig főzzük, apránként hozzáöntjük a maradék sört is.
  4. Burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kis kockákra vágjuk. A burgonyakockákat elkeverjük a morzsával, sóval, borssal ízesítjük, és a pörköltre elosztjuk.
  5. A pörköltet lefedve előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 percig pároljuk. A vajat a burgonyára elosztjuk, és visszatesszük 225 fokra felmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük. Kakukkfűvel megszórjuk.




  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 581
elküldve: 1
receptkönyvben: 140
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéspörkölt sörrel, barna sörös pörkölt morzsás krumplival sütve, pörköltes-krumplis egytál

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cassiopeia
Cassiopeia / cassiopeia Fri, 2010-02-19 10:56

Szia tetszik a recept csak nem mindent értek pontosan. Mit jelent az hogy a burgonyát a pörköltre elosztjuk? Símán ráteszem és együtt főzöm tovább? Lehet hogy csak nekem nem érthető ne haragudj....

glaser
Glaser / glaser Fri, 2010-02-19 11:11

Szia. A buronyat a pörköltre tenni es aztan együtt tovabb fözni. Üdv Glaser

804
sertéshús 1.2 kg
vöröshagyma 2 nagy fej
kakukkfű 2 ek
petrezselyem 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 1 ek
finomliszt 1 csapott ek
barna sör 5 dl
ételízesítő 2 ek
burgonya 80 dkg
zsemlemorzsa 3 ek
vaj 1 ek