Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehércsokis-málnás torta

Fehércsokis-málnás torta
Fehércsokis-málnás torta
130 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A marcipánból nem az összes mennyiség kerül felhasználásra, de aki szereti, annál a "maradék" sem megy kárba! :)

hozzávalók / 12 adag

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy magasabb falú edénybe rakjuk, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kb. 3 percig verjük, majd hozzáadjuk a lisztet.
  3. A tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük a lisztes keverékhez.
  4. A keveréket tortaformába öntjük, és 1 órára sütőbe rakjuk.

Krém elkészítése

  1. A tejet felrakjuk lassú tűzre melegedni, és közben hozzákeverjük a lisztet (csomómentesre) és a cukrot is. Forrásig főzzük. Amíg meleg, beleolvasztjuk a fehér csokit.
  2. Ha felforrt, pár órára hűvösre vagy hűtőbe rakjuk. Ha eléggé kihűlt, hozzákeverjük a puha vajat (habverővel) és a málnát, az utóbbit már óvatosan, kanállal.

Torta összeállítása

  1. A piskótát kihűlés után 4 részre vágjuk. Mindegyik rész közé krémet teszünk.

Torta bevonása

  1. A fehér marcipánt vékonyra nyújtjuk, és befedjük az egész tortát. Majd a fekete marcipánból egy nagyobb (kb. 15 cm átmérőjű) kört vágunk, amit aztán félbevágunk, és apró szurkálással bepöttyözzük. A rózsaszínből kivágjuk a nyelv formát, majd a torta tetejének egyik széléhez rakjuk, ami az eleje lesz. A kettévágott fekete kört a képen látható módon rárakjuk a nyelvre, majd megformázzuk az orrot, és azt is rárakjuk.
  2. A fekete marcipánból még vágunk kettő, kb. 10 cm átmérőjű (ez lesz a szem alapja), és kettő, kb. 5 cm átmérőjű kört, valamint a fehérből kettő, kb. 8 cm átmérőjű kört. A szemet ezekből elkezdjük felépíteni, alul a nagy fekete, rá a fehér, és a tetejére a kisebb fekete.
  3. Végezetül a füleket megformázzuk, és egy masnit is készítünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 790
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Réka1127

Mióta szakács: 2018.05.13.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kiskutya torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1004
finomliszt 10 evőkanál
tojás 10 db
cukor 8 csapott ek
vaníliás cukor 2 csomag
tej 0.5 l
finomliszt 6 evőkanál
cukor 200 g
fehér csokoládé 180 g
málna 500 g
vaj 250 g
marcipán 100 dkg
marcipán 150 g
marcipán 150 g