r
Nosalty Logó

Csokitorta fondantbevonattal

Tóth Bernadett
Csokitorta fondantbevonattal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás, bevonás

Díszítés

774
Kalória
12.2g
Fehérje
101.6g
Szénhidrát
34.4g
Zsír
24.8g
Víz
167.8g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
83.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás, bevonás

Díszítés

Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás, bevonás

Díszítés

Összesen 6182 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás, bevonás

Díszítés

Összesen 378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    275.4 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3187.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    1194 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    812.9 g
  • Cukor
    668 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    198.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1622 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1592 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1278 micro
Összesen 6182 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 378 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az étcsokoládét felolvasztjuk a vajjal, majd hűlni hagyjuk.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá vertjük, a végén apránként belekeverjük a xilitet. Egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, majd az olvasztott csokoládét.
  3. Végül hozzászitáljuk a fahéjjal és sóval elkevert lisztet. 38x30 cm-es gáztepsiben 170 fokon, kb. 25 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. A tojássárgáját a liszttel és egy kevés tejjel simára keverjük. Majd a felmelegített tejbe csurgatjuk, és folyamatosan keverve sűrű krémmé főzzük. Levesszük a tűzről, és belekeverünk 25 g vajat. Félretesszük hűlni.
  2. 75 g vajat a 75 g porcukorral elkeverünk, hozzáadjuk a folyós olvasztott csokoládét és a reszelt csokoládét. A végén a kihűlt tojásos krémet is belekeverjük.

Összeállítás, bevonás

  1. A tésztát kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük.
  2. A tortát házi készítésű zöld fondanttal vonjuk be. A fondantot két sütőpapír között vékonyra nyújtjuk, majd óvatosan a tortára illesztjük, és elsimítjuk az oldalán.

Díszítés

  1. Az ütőket, a labdát és a fehér szegélyeket marcipánból készítettem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 38x30

Sógornőmnek készítettem ezt a tortát házi készítésű fondant bevonattal. 

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...