r
Nosalty Logó

Sonkás-gombás pizza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kovex
Sonkás-gombás pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1003 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 3009 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 217 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3845.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    3071 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6712 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1003 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11537.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    778 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1121 mg
  • Nátrium
    9212 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 3009 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1454 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 217 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagot összegyúrjuk, megdagasztjuk, majd kelesztjük (én kenyérsütőgépbe szoktam tenni).
  2. Amíg kel a tészta, összevágjuk a sonkát, gombát, szalámit megreszeljük a sajtot.
  3. Amikor a tészta megkelt, 3 egyforma részre osztjuk, és egyesével vékony kerek formára nyújtjuk .
  4. A tésztát rátesszük a pizzaformára, paradicsompürével megkenjük,megszórjuk oreganóval, rátesszük a sonkát, szalámiszeleteket, gombát, majd a tetejére a reszelt sajtot szórunk.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 15578
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 02.

Ajánló

    CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régen nem volt  még pizzéria Magyarországon. Amikor vendégségben voltunk, több helyen sütöttek "pizzát", de nem szerettem, mert vastag volt a tésztája, és a feltét ugyanolyan vastag volt, mint a tészta, nem beszélve arról, hogy cuppogott a ketchuptól. Aztán eljutottam Olaszországba és rájöttem, hogy a pizza jó. Vékony a tésztája, nem kell vastagon ráhalmozni a feltétet. Egyszerű kenyértészta, kevés feltéttel, ez a titka. Ha a pizzát kicsit pikánssá akarjuk tenni, szórjunk rá egy kevéske márványsajtot, ezt olasz barátaimtól tanultam, érdemes kipróbálni.  

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek