Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás kifli - tojásmentes tésztából

Sonkás kifli - tojásmentes tésztából
Sonkás kifli - tojásmentes tésztából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tésztát Muci Réteges, sós kiflijéből loptam, köszönet érte :). Régebben máshogy csináltam, de ez sokkal finomabb. A sonkás kifli a család kedvenc sós sütije, nem lehet belőle eleget sütni :D.
Ebből a mennyiségből kb. 3-4 tepsi lesz.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Aki szereti, tehet rá köménymagot vagy szezámmagot is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben - amibe kevés cukrot is teszünk - felfuttatjuk.
  2. A lisztet 2 ek sóval, a felfuttatott élesztővel, az olajjal és a kefírrel jól összedolgozzuk, kb. 5-6 percig gyömöszöljük.
  3. A tésztából 4 egyforma gómbócot formálunk, és hagyjuk őket kb. 1 órát kelni.
  4. A sonkát és a sajtot pici kockákra vágjuk, majd annyi mustárt és tejfölt adunk hozzá, hogy jó szaftos legyen. (Én kóstolgatni szoktam.)
  5. A gombócokat kinyújtjuk kör alakúra, és 8 cikket vágunk belőle.
  6. A cikkeket megtöltjük a sonkás masszával, majd a szélesebb vége felől feltekerjük őket.
  7. Kivajazott tepsibe tesszük, megkenjük tojással a tetejüket, és betesszük a sütőbe.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 551
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Somogyi Gabriella

Mióta szakács: 2011.07.28.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sonkás-sajtos kelt kifli, sonkával töltött kifli kefíres tésztából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1178
finomliszt 70 dkg
élesztő 5 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
kefir 3 dl
2 ek
tojás 1 db
vaj 1 ek
sonka 30 dkg
trappista sajt 10 dkg
tejföl 4 ek
mustár 1 ek