Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-vajas kifli 3.

Sajtos-vajas kifli 3.
Sajtos-vajas kifli 3.
70 perc / előkészület: 50 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Persze tudom, hogy van már fent sajtos kifli recept, de gondoltam, megosztom azt, amit én ismerek. Nálunk otthon évek óta ez a nagy kedvenc, rengetegszer kell megsütni. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Kolbászos változata is nagyon finom:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Így nagyjából egy kifli 130-140 kcal. Kalóriatartalmát csökkenteni lehet, ha olívaolajjal és másik fajta liszttel készítjük, esetleg kevesebb vajat és sajtot lehet beletuszkolni, de akkor oda az élvezet:). Tejérzékenyek nyugodtan kihagyhatják belőle a tejet és vízzel készíthetik (abban is felfut az élesztő, és ugyanolyan finom a végeredmény). Aki még efelett tojásérzékeny is, az pedig hagyja el a lekenést a végéről.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet megmelegítjük (langyos legyen), belerakjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne a szétmorzsolt élesztőt.
  2. A lisztet, maradék tejet, olajat és a sót egy tálba rakjuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet is. Jó alaposan összedolgozzuk, enyhén ragacsos tésztát kapunk. Felosztjuk 6 egyforma cipóra, és kelesztjük 10-15 percet.
  3. Lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk a cipókat (általában elég ronda körök lesznek), és átlósan vagdosva 8 háromszögre vágjuk fel.
  4. Minden négyzet szélesebb végébe rakunk egy kis darab margarint és egy jó adag sajtot, ezután feltekerjük őket.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, és kelesztjük, amíg nagyjából 2-2,5-szeresükre nem dagadnak.
  6. Ha megkeltek a kiflik, a tetejüket lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk a maradék sajttal.
  7. Előmelegített sütőben 18-20 percig sülnek. (Általában ennyi idő alatt szép világos színük marad, de aki jobban megsütve szereti, az még számoljon rá pár percet.)

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 189
elküldve: 0
receptkönyvben: 124
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lyly

Mióta szakács: 2010.07.04.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kifli sajtos-vajas töltelékkel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lyly
Lyly / Lyly Thu, 2010-10-07 10:23

Örülök neki, hogy tetszett.:) Kolbászos köménymagos variációja is nagyon finom.

maya2
maya2 Thu, 2010-10-07 09:04

Elkészítettem ezt a finomságot,úgy,hogy a felét virslivel töltöttem meg.Hatalmas sikere volt,az egész család kedvencévé vált!Sőt,már a lányom is elkérte a receptet,hogy meglepje vele a párját!
Szerintem a hétvégére én is újból megsütöm.

Lyly
Lyly / Lyly Thu, 2010-09-16 08:12

Nem, annál azért többre van szükség, fél liter általában kell bele.

1286
tej 5 dl
napraforgó olaj 1.75 dl
élesztő 5 dkg
cukor 1 ek
1 ek
finomliszt 100 dkg
sajt 250 g
vaj 20 dkg
tojás 1 db