r
Nosalty Logó

Sajtos-vajas kifli 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos-vajas kifli 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1286 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7710 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 347 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1908 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    996 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 1286 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.7 g

Zsír

  • Összesen
    406.8 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11447.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    2432 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2292 mg
  • Nátrium
    5974 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    804 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    726 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 7710 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet megmelegítjük(langyos legyen), belerakjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne a szétmorzsolt élesztőt.
  2. A lisztet, maradék tejet, olajat és a sót egy tálba rakjuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet is. Jó alaposan összedolgozzuk, enyhén ragacsos tésztát kapunk. Felosztjuk 6 egyforma cipóra, és kelesztjük 10-15 percet.
  3. Lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk a cipókat(általában elég ronda körök lesznek), és átlósan vagdosva 8 háromszögre vágjuk fel.
  4. Minden négyzet szélesebb végébe rakunk egy kis darab margarint és egy jó adag sajtot, ezután feltekerjük őket.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, és kelesztjük, amíg nagyjából 2-2,5-szeresükre nem dagadnak.
  6. Ha megkeltek a kiflik, a tetejüket lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk a maradék sajttal.
  7. Előmelegített sütőben 18-20 percig sülnek. (Általában ennyi idő alatt szép világos színük marad, de aki jobban megsütve szereti, az még számoljon rá pár percet.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8677
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 15.

Ajánló

Így nagyjából egy kifli 130-140 kcal. Kalóriatartalmát csökkenteni lehet, ha olívaolajjal és másik fajta liszttel készítjük, esetleg kevesebb vajat és sajtot lehet beletuszkolni, de akkor oda az élvezet:). Tejérzékenyek nyugodtan kihagyhatják belőle a tejet és vízzel készíthetik (abban is felfut az élesztő, és ugyanolyan finom a végeredmény). Aki még efelett tojásérzékeny is, az pedig hagyja el a lekenést a végéről.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Persze tudom, hogy van már fent sajtos kifli recept, de gondoltam, megosztom azt, amit én ismerek. Nálunk otthon évek óta ez a nagy kedvenc, rengetegszer kell megsütni. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Kolbászos változata is nagyon finom:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...