r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Aszalt paradicsomos kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1517 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1006.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7230 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4024.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    2835 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28918 micro
  • Lut-zea
    939 micro
Összesen 1517 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5047 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a vízzel összekeverve lassú tűzön melegítjük kicsit, és felolvasztjuk benne a vajat.
  2. Néhány evőkanálnyit kanalazunk belőle egy kis tálba, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  3. Közben a lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, illetve a borsot, oreganót ízlés szerint (én provance-i fűszerkeveréket őröltem bele kb egy teáskanálnyit, de utóbb már többet tennék hozzá ;)).
  4. Ha kész, hozzáöntjük a felfutott élesztőt és a maradék tejes keveréket, majd jól összegyúrjuk (ez kb 8-10 percet vesz igénybe). Ha kész, becsomagoljuk konyharuhába és meleg helyre (akár 50 fokra melegített sütőbe) tesszük és kelesztjük addig, míg duplájára kel (kb. 1 óra).
  5. Közben bőven van időnk összekutyulni a maradék hozzávalókat. (Én olyan paradicsomot használtam, ami előbb meg kellett puhítani, úgy, hogy forrásban lévő vízben áztatjuk kb 5 percig, a tüzet már lekapcsoljuk alatta. Ha olajban eltett típust használunk, azt le kell csöpögtetni mielőtt felhasználjuk.) Ha kész nagyon apró darabokra vagdaljuk, vagy aprítógépbe rakjuk és összedaráljuk. Hozzákeverjük a puha vajat, belenyomjuk a megpucolt fokhagymagerezdeket, esetleg sózzuk, borsozzuk, ha szükségesnek ítéljük (ha aprítót használunk, akkor minden hozzávalót egyszerre a tálba teszünk).
  6. Ha a tészta megkelt - kb. egy óra alatt - lisztezett nyújtódeszkán átgyúrjuk kicsit, majd fokozatosan hozzágyúrjuk a paradicsomos keveréket, közben esetleg lisztezzük, hogy ne ragadjon, majd egy kb 20-25 cm átmérőjű kört nyújtunk belőle. A kört cikkekre - 8 dbra - vágjuk. A cikkeket a hosszabb oldalunknál indítva feltekerjük és a végén kiflivé formázzuk.
  7. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és kissé felvert, 1 tk. vízzel hígított tojással megkenjük őket.
  8. Ezután mehetnek is a sütőbe, amit akkor kapcsolunk be. Amíg bemelegszik, a kiflik újból szépen megnőnek, majd a kívánt hőmérsékletet elérve megsülnek (vigyázni kell, hogy ne égessük meg a paradicsomot úgy, ahogy nekem sikerült kicsit :D).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4876
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy kedvencem az aszalt paradicsom, és mivel nem volt itthon reggelire való, egyik este ezeket a kifliket gyártottam belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.