r
Nosalty Logó

Hamis somlói 2. - a legolcsóbb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Livike29
Hamis somlói 2. - a legolcsóbb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 931 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3719 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 182 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 931 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    132.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3430.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1492 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528.5 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    974 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 3719 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 182 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pudingporokat most nem pudingnak, hanem krémnek készítjük el: 3,5 dl tejhez és 3 ek kristálycukorhozhozzákeverjük a vaníliáspudingport, majd amikor felolvadt benne a por, felforraljuk. Ha már jól besűrűsödött, akkor hagyjuk kihűlni. Ugyanígy járunk el a csokis pudinggal is.
  2. Amikor már mindkét puding kihűlt, mindkettőhöz rakunk 5-5 dkg margarint vagy vajat és 1-1 tojást. (A tojásokat el is hagyhatjuk!!!) Ezeket jól elkeverjük robotgéppel.
  3. Készítsünk elő egy nagy és egy kicsi tálat.A kicsibe kevéstejet, és akinél van, rumaromát öntünk (de ez nem fontos). (Ha mi magunk készítjük a piskótát, akkor azt babapiskóta nagyságúra vágjuk össze.) A babapiskótát egy pillanatra a tejbe mártjuk, de ne túl sokáig, nehogy nagyon megszívja magát a tejjel. Majd ezután a nagy tál aljába sorba rakjuk ki vele.
  4. Amikor atál aljába letettük az első sor tejbe áztatottpiskótát, akkor az előzőekben elkészített csokoládés krém felét rákanalazzuk, és eligazítjuk rajta.
  5. A következő sor babapiskótánál már ugyanígy járjunk el. Ezt a vaníliás krém felével kenjük meg. A harmadik sor ismét csokis. Végül az utolsó a maradék vaníliás.
  6. Kevés kakaóport (ki mennyire szereti) és cukrot éppen csak annyi vízzel öntsük fel, hogy azt szépen simára lehessen keverni. Ezután egy picit felforraljuk, hogy a felesleges folyadék elpárologjon. (Ez a csokiszósz helyettesíthető csokoládéval is.A csokitmeg kell olvasztani forrásban lévő víz felett, és egy kevés tejet hozzáadni.)
  7. Az elkészült somlóiba beleszúrjuk a villát, és a csokiszószból csurgatunk a villával előkészített "lukba". Annyi lyukat készítsünk így el, amennyi csokiszószunk van.
  8. Kb. 1-2 órára a hűtőbe teszzük.
  9. Tejszínhabbal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 29 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 53
  • 7 napos nézettség: 556
  • Össznézettség: 380169
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 28.

Ajánló

Bármilyen étel desszertjeként.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hamis somlói 2. - a legolcsóbb
Livike29 20 recept

Életem párja imádja a somlóit. Mivel nagyon sok hozzávalós receptem volt, soha nem készítettem neki. Mindig megvettük a boltban (ami nagyon drága). Aztán egyik alkalommal eszembe jutott, hogy mi lenne, ha megpróbálnám én összeállítani neki ezt a finomságot. Hát láss csodát egy idő után már ez lett a végeredmény. Sokszor még azt sem várja meg, hogy a hűtőbe betegyem, már rögtön megkóstolja :).

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Én is imádom a somlóit! Tetszik ez a gyors recept. De a diót és a rumot nem hagynám ki ebb?l se. :)

Livike29

Persze mindenki a maga ízlésének megfelel?en tehet bele akár diót és rumot is :)

Törölt felhasználó

vagy esetleg az eredetit készítse el, és ne ezt a szemetet ;))

Smilebaby

Szerintem egyáltalán nem szemét. Olcsó és gyorsan elkészíthet?. Férjemnek és nekem is nagyon ízlik, gyakran készítem!

RLilla

@ pal.tengericki : Nevetséges, hogy azért regisztrálsz,hogy valakit fikázhass. A recept nagyon men?,én a most ellesett karamellkrémet próbálom majd beleeszkábálni.Éljen az újítás! ^^

Mágika24

Sziasztok! Nagyon tuti recept, megcsináltam én is most délután, most h?l a h?t?ben! Nagyon tetszik a recept, csak annyi észrevételem lenne, hogy a piskótából, ha nem sütöd, hanem vásárolod, két csomag kell! Legalábbis az én nagy tálam annyit elnyelt! :) Köszi a receptet! üdv, Ági

Livike29

Szia, Köszönöm az észrevételed. Én mindig a nagy csomagos babapiskótát szoktam venni, de azt a receptbe nem írtam, hogy mennyi kell. Ki is javítom a receptet. Köszi, Üdv: Lívi

Mágika24

Kedves Livi! Épp most majszolom ezt a sütit... Isteni lett! A Párom is odavan érte, hála és köszönet a receptért!!! :)))

Livike29

Kedves Mágika24! Szívb?l örülök, hogy ízlik! Jó étvágyat hozzá, csak vigyázz, mert nem lehet abbahagyni, függ?séget okoz :) Üdv: Lívi

Törölt felhasználó

Én csak annyit f?znék hozzá, hogy szerintem a nyers tojás a krémben nem éppen a legjobb megoldás.A biztonság kedvéért a pudingot kicsivel több tejjel(kb 0,5 dl), és a tojással f?zném össze.Persze ez csak egy vélemény.Mindenki úgy késziti el ahogyan szeretné.

Livike29

Kedves raczne77! A krém készítését úgy írtam le, ahogy a pudingpor csomagolásának hátulján leírták. Ott ugyanis feltüntették, hogy hogyan készítse el aki pudingot és hogyan készítse el, aki krémet szeretne bel?le készíteni. Akit persze zavar a tojás, nyugodtan elkészítheti úgy, ahogy Ön is leírta. Üdv, Lívi

Törölt felhasználó

Kedves Lívi! Lehet, de bízom benne hogy nem értette félre a hozzászólásomat. Nem kritizáltam a krém elkészitését, csak egy javaslatot írtam le.Ahogy írtam el?z?leg is ,ez csak az én véleményem. Üdv.:Erzsike

Livike29

Kedves Erzsike, Nem értettem félre, köszönöm a javaslatot! Üdv, Lívi

Mamacica

Livike! Nagyon tuti a recept, nagy somlói rajongók vagyunk...a diót én sem akarnám nélkülözni, próbáld ki egyszer, hidd el nagyon finom. S?t, ha még meg is pörkölöd picit a diót, hát egyenesen mennyei! Bocs a kiegészítésért, nem akarok okoskodni, csak egy javaslat., ötlet. Szép a fotó is, gratulálok!

Livike29

Kedves mamacica, Annyian írtátok már a diót, hogy legközelebb rakok bele én is :) Köszönöm, Üdv: Lívi

Bihary Livia

Én is elkészitettem,nagyon finom és olcso,arról nem is beszélve hogy könny? elkésziteni,Köszi a jo receptet! Livia

Livike29

Kedves Lívia, Örülök, hogy ízlik és hogy könny? a recept :) Üdv, Lívi

Nokedlili

Csak még egy lehetséges adalékról szólnék. Kevés cukorszirupban felf?zöl narancshéj kockákat. Eg yilyen adaghoz elég egy narancsról lekapni gyorsan. Na, az sem rontja el! Bár szerintem a somlói bármely formáját nehéz ehetetlenné tenni. Valahogy mindig elfogy. :DDDDDDDDDDDD

Livike29

Ebben igazad van, teljesen mindegy hogy készítem el, tényleg mindig elfogy :)

Törölt felhasználó

Kedves Lívi! Nagyon jó a recepted, a férjem is somlói rajongó. Én is sokszor csinálom neki ennek a "lebutított" változatát. Ha nem haragszol leírom. Én csak simán a pudingot csinálom meg kicsit hígabbra, mert félek a nyers tojástól, és a babapiskótát sem áztatom és rakom egymás mellé, hanem csak összedarabolom és zutty nyakonöntöm a kétféle pudinggal és már mehet is h?lni :) Néha teszek bele rumba áztatott mazsolát de anélkül is nagyon fincsi. Legközelebb kipróbálom a te receptedet is, mert tuti az is nagyon fincsa :) Köszike a receptet.

Livike29

Örülök, hogy tetszik a recept. Én meg legközelebb a tiédet próbálom ki :)

Törölt felhasználó

Ez a somlói isteni finom, és tényleg hihetetlen egyszer? elkészíteni! Ne féljen senki a nyers tojástól, én mindent úgy csináltam, ahogy a receptben le van írva, semmi baj nem volt bel?le, pedig igen melegek vannak most :-)) Sajnos dióm épp nem volt itthon, az hiányzott nekem bel?le.......ezt a receptet megtartom, és ezentúl mindíg így fogom készíteni a somlóit :-)))

Livike29

:) Köszönöm

Aiiaiiyo

Szia Livike! A recept címkéi között az szerepel, hogy lakto vega, pedig lakto-ovo (mivel tojás is van benne), csak megjegyzem, hogy lehessen javítani. A nyers tojásról: azért olyan helyen, ahol kisgyerekek is esznek bel?le, nem javasolt, ugye ha egyszer nekünk nem lett bajunk, másik alkalommal, másnak még lehet, kifoghat egy szalmonellásat a szomszédasszonytól... (ahogy drága nagymamám, nem is élte túl sajnos) - cska annyit szeretnék ezzel mondani, hogy a nyers tojásnak vannak veszélyei, természetesen gyerekeket, id?seket és nem 100%-ig igazolt forrásból szerzett termék esetén jobban érint. nyaralás alatt fogom megcsinálni ezt a receptet, nem kell hozzá talán még konyha sem (c: nagyon szeretjük a somlóit, csak elég kupis megcsinálni csokiszósszal meg a 3 féle piskótával.

Livike29

Köszönöm, javítottam! :)

Ágica0321

Most tegnap csináltam el?ször ez volt a desszert és nagy siker volt isteni finom sokkal jobb mint az igazi és olcsóbb egyszer? el készíteni nem lehet el rontani,annyi hogy a csoki mázba is tettünk rum aromát így finomabb.

Törölt felhasználó

egyszer?, de nagyszer?:) a tojástól egy kicsit féltem lehet legközelebb kihagyom már csak a tudat véget ajánlom mindenkinek:)

Livike29

Köszi :)

Livike29

Kedves Ágica0321! Örülök, hogy ízlett :)

Garfi22

Én már régóta hasonlóan csinálom a hamis somlóit, a szomszédasszonyomtól tanultam. Nem tejben, hanem süt?rumban forgatom meg gyorsan. Kicsit átitatja, de nem esik még szét. Ezt rétegezem a krémnek elkészített pudinggal, de abba én sem rakok tojást, hanem a leírtnál 1,5 dl-el több tejet. A dió sem rossz bele amúgy, akkor nagyon apróra ?rlöm, mert nem szeretem a darabokat. Egy éjszakát állni hagyom, addigra összeérik az egész, majd tálaláskor kanállal szaggatok bel?le galuskákat, amit vagy csokiöntettel, vagy vaníliasodóval öntök le. És persze a tejszínhab. És mellesleg tényleg nagyon finom...egyszer kipróbáltam az eredetit...de annyira vacakolós és nem lesz annyival finomabb, mint amennyivel több a munka vele és amennyivel több az anyagi ráfordítás. Jó volt olvasni a receptet, rég csináltam, így legalább eszembe jutott megint :)

Livike29

:)

verne57

Ma is ez a deszert csak tojást nem teszek bele,ja és ha van dióm akkor szórok aszt is rá .ezt már évek óta készítem a családnak .

Livike29

:)

Törölt felhasználó

Én a "somlói" elnevezést nem értem a címében.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?