Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis somlói 2. - a legolcsóbb

Hamis somlói 2. - a legolcsóbb
Hamis somlói 2. - a legolcsóbb
70 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (73)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem párja imádja a somlóit. Mivel nagyon sok hozzávalós receptem volt, soha nem készítettem neki. Mindig megvettük a boltban (ami nagyon drága).
Aztán egyik alkalommal eszembe jutott, hogy mi lenne, ha megpróbálnám én összeállítani neki ezt a finomságot. Hát láss csodát egy idő után már ez lett a végeredmény. Sokszor még azt sem várja meg, hogy a hűtőbe betegyem, már rögtön megkóstolja :).


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen étel desszertjeként.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingporokat most nem pudingnak, hanem krémnek készítjük el: 3,5 dl tejhez és 3 ek  kristálycukorhoz hozzákeverjük a vaníliás pudingport, majd amikor felolvadt benne a por, felforraljuk. Ha már jól besűrűsödött, akkor hagyjuk kihűlni. Ugyanígy járunk el a csokis pudinggal is.
  2. Amikor már mindkét puding kihűlt, mindkettőhöz rakunk 5-5 dkg margarint vagy vajat és 1-1 tojást. (A tojásokat el is hagyhatjuk!!!) Ezeket jól elkeverjük robotgéppel.
  3. Készítsünk elő egy nagy és egy kicsi tálat. A kicsibe kevés tejet, és akinél van, rumaromát öntünk (de ez nem fontos). (Ha mi magunk készítjük a piskótát, akkor azt babapiskóta nagyságúra vágjuk össze.) A babapiskótát  egy pillanatra a tejbe mártjuk, de ne túl sokáig, nehogy nagyon megszívja magát a tejjel. Majd ezután a nagy tál aljába sorba rakjuk ki vele.
  4. Amikor a tál aljába letettük az első sor tejbe áztatott piskótát, akkor az előzőekben elkészített csokoládés krém felét rákanalazzuk, és eligazítjuk rajta.
  5. A következő sor babapiskótánál már ugyanígy járjunk el. Ezt a vaníliás krém felével kenjük meg. A harmadik sor ismét csokis. Végül az utolsó a maradék vaníliás.
  6. Kevés kakaóport (ki mennyire szereti) és cukrot éppen csak annyi vízzel öntsük fel, hogy azt szépen simára lehessen keverni. Ezután egy picit felforraljuk, hogy a felesleges folyadék elpárologjon. (Ez a csokiszósz helyettesíthető csokoládéval is. A csokit meg kell olvasztani forrásban lévő víz felett, és egy kevés tejet hozzáadni.)
  7. Az elkészült somlóiba beleszúrjuk a villát, és a csokiszószból csurgatunk a villával előkészített "lukba". Annyi lyukat készítsünk így el, amennyi csokiszószunk van.
  8. Kb. 1-2 órára a hűtőbe teszzük.
  9. Tejszínhabbal tálaljuk.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 29 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 119
össznézettség: 276 118
elküldve: 91
receptkönyvben: 2 163
elkészítve: 84/129
Facebookon megjelent: 2

szakács

Livike29

Mióta szakács: 2010.10.01.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

somlói galuska babapiskótából, somlói egyszerűen és gyorsan

Hozzászólások (73)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2016-11-10 02:47

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.11.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

inda3000
inda3000 / inda3000 Sun, 2015-11-22 21:36

Ha a forró pudingba keveritek a tojást, akkor a szalmonella gond is megoldva. 70C° felett elpusztul a szalmonella baktérium.

livike29
Livike29 / livike29 Mon, 2015-10-05 19:44

Kedves Kriszti! Ízléstől függ. Ha édesebben szereti valaki, akkor 4-5 evőkanál cukrot is lehet bele tenni. Ha inkább keserűbbet, akkor 2-3 evőkanál cukor is elég.

lilibe
lilibe Thu, 2015-10-01 16:18

soha, semmilyen nyers tojásos dolgot nem eszem meg és a családtagjaim sem, még cukrászdában és vendéglőben is rákérdezünk ....

Pubi
Pubi Thu, 2015-02-19 12:49

Most készítem, kíváncsi vagyok már nagyon, milyen lesz! Kismama vagyok, és igazi somlói rajongó! Annyit azért hozzáfűznék, hogy látom, sokan félnek a nyers tojástól: nagyon sok boltban már lehet venni UV kezelt tojást, amin nincs szalmonella, de ez elég drága... a szalmonella meg egyébként nem a tojásban van, hanem a héján, ezért ha lemosod jó forró (60 fokos) vízzel, akkor az el is pusztítja, nincs mitől félni! :)
Jajj, és köszi a receptet!

lilla19891110
lilla19891110 Mon, 2014-10-27 20:54

Nagyon egyszerű és finom sütemény. :) Mikor legelőször készítettem, édesanyám az uborkasalátáját a hűtőben a süteményem fölötti polcra tette, amit sajnos én hanyag módon nem fedtem le. Ahogyan egy "lenge" mozdulattal becsukta anyukám a hűtőajtót, az uborkasaláta megbillent és a csokiszósznak csinált lyukakon belefolyt a sütimbe. :) Anyukám eltitkolta mindezt (csak én és a barátom nem tudtuk), de az ebéd után természetesen következett a finom desszertem. Senki nem szólt, mindenki csak nézett engem, hogy mikor érzem a saláta kissé ecetes ízét. Emlékszem, hogy le voltam sújtva, mikor megéreztem a savanykás ízt az én édes sütimben. Kérdeztem, hogy senki nem érzi, csak én? Megromlott a sütim? Mire mindenki azt felelte, hogy nem. Valóban, csak egyik oldalára folyt a salátalé, de persze én pont abból ettem. Viszont ennek ellenére is isteni lett, mind elfogyott, úgyhogy nagyon szépen köszönöm a receptet! :) A "szerencsétlen" eseten azóta pedig csak nevetünk. :)

Viv
Viv Sun, 2014-10-26 13:33

Az enyém sajnos nem lett jó, de másoktól hallottam hogy finomra is meg lehet csinálni. :)

Viv
Viv Fri, 2014-10-31 22:35

Igazából nem is tudnám megmondani. Egyszerűen csak nem ízlett. Talán az is gond volt, hogy egy kicsivel lazábbra kellett volna csinálnom a pudingot és így nem volt olyan jó krémes. Én nem tettem bele nyers tojást, szóval extrán indokolt lett volna.

Griffike
Szabó Melinda / Griffike Sat, 2014-09-20 21:04

Én egy kis darált diót szoktam a pudingba szórni, sokszor készítek én is hamis somlóit. Teljesen finom így is.

niki b
niki b Sat, 2013-06-29 20:20

Szia Livike29!

Mesés ez a sütemény. Köszönet érte. Bár én picit módosítottam rajta igaz, én minden krém réteg tetejét megszórtam összetört dióval és ezt meglocsoltam nesquik csoki sziruppal. Így 6-7ik lépést kihagyhattam és még egyszerűbb lett a recept.

tularaemia
tularaemia Sat, 2013-03-23 08:16

Jó recept, irtó finom édesség, gyorsan kész van, hamar elfogy. Pasiként is könnyen meg tudtam oldani az elkészítését, bár én nem szurkáltam villával, azt kihagytam, hanem a rétegek közé is öntöttem a rumos kakaóléből. Biztos siker az olyan édesszájúak körében, mint én, meg a gyerekeknél is!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2012-11-19 09:23

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.11.18. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

verne57
verne57 Sun, 2012-11-18 11:09

Ma is ez a deszert csak tojást nem teszek bele,ja és ha van dióm akkor szórok aszt is rá .ezt már évek óta készítem a családnak .

Garfi22
Garfi22 Mon, 2012-02-27 20:37

Én már régóta hasonlóan csinálom a hamis somlóit, a szomszédasszonyomtól tanultam. Nem tejben, hanem sütőrumban forgatom meg gyorsan. Kicsit átitatja, de nem esik még szét. Ezt rétegezem a krémnek elkészített pudinggal, de abba én sem rakok tojást, hanem a leírtnál 1,5 dl-el több tejet.
A dió sem rossz bele amúgy, akkor nagyon apróra őrlöm, mert nem szeretem a darabokat.
Egy éjszakát állni hagyom, addigra összeérik az egész, majd tálaláskor kanállal szaggatok belőle galuskákat, amit vagy csokiöntettel, vagy vaníliasodóval öntök le. És persze a tejszínhab.
És mellesleg tényleg nagyon finom...egyszer kipróbáltam az eredetit...de annyira vacakolós és nem lesz annyival finomabb, mint amennyivel több a munka vele és amennyivel több az anyagi ráfordítás.
Jó volt olvasni a receptet, rég csináltam, így legalább eszembe jutott megint :)

Ágica0321
Ágica0321 Mon, 2011-12-26 11:30

Most tegnap csináltam először ez volt a desszert és nagy siker volt isteni finom sokkal jobb mint az igazi és olcsóbb egyszerű el készíteni nem lehet el rontani,annyi hogy a csoki mázba is tettünk rum aromát így finomabb.

barbibaba
barbibaba Fri, 2012-01-06 23:11

egyszerű, de nagyszerű:) a tojástól egy kicsit féltem lehet legközelebb kihagyom már csak a tudat véget ajánlom mindenkinek:)

Aiiaiiyo
Aiiaiiyo Tue, 2011-06-28 13:44

Szia Livike!

A recept címkéi között az szerepel, hogy lakto vega, pedig lakto-ovo (mivel tojás is van benne), csak megjegyzem, hogy lehessen javítani.

A nyers tojásról: azért olyan helyen, ahol kisgyerekek is esznek belőle, nem javasolt, ugye ha egyszer nekünk nem lett bajunk, másik alkalommal, másnak még lehet, kifoghat egy szalmonellásat a szomszédasszonytól... (ahogy drága nagymamám, nem is élte túl sajnos) - cska annyit szeretnék ezzel mondani, hogy a nyers tojásnak vannak veszélyei, természetesen gyerekeket, időseket és nem 100%-ig igazolt forrásból szerzett termék esetén jobban érint.

nyaralás alatt fogom megcsinálni ezt a receptet, nem kell hozzá talán még konyha sem (c: nagyon szeretjük a somlóit, csak elég kupis megcsinálni csokiszósszal meg a 3 féle piskótával.

Moncsu
Moncsu Wed, 2011-06-15 17:34

Ez a somlói isteni finom, és tényleg hihetetlen egyszerű elkészíteni!
Ne féljen senki a nyers tojástól, én mindent úgy csináltam, ahogy a receptben le van írva, semmi baj nem volt belőle, pedig igen melegek vannak most :-))
Sajnos dióm épp nem volt itthon, az hiányzott nekem belőle.......ezt a receptet megtartom, és ezentúl mindíg így fogom készíteni a somlóit :-)))

bellerreni
bellerreni Tue, 2011-06-07 20:51

Kedves Lívi! Nagyon jó a recepted, a férjem is somlói rajongó. Én is sokszor csinálom neki ennek a "lebutított" változatát. Ha nem haragszol leírom. Én csak simán a pudingot csinálom meg kicsit hígabbra, mert félek a nyers tojástól, és a babapiskótát sem áztatom és rakom egymás mellé, hanem csak összedarabolom és zutty nyakonöntöm a kétféle pudinggal és már mehet is hűlni :) Néha teszek bele rumba áztatott mazsolát de anélkül is nagyon fincsi. Legközelebb kipróbálom a te receptedet is, mert tuti az is nagyon fincsa :) Köszike a receptet.

916
vaníliás pudingpor 1 csomag
csokoládés pudingpor 1 csomag
tej 1.2 l
babapiskóta 400 g
cukor 6 ek
margarin 10 dkg
tojás 2 db
rumaroma 10 ml
cukrozatlan kakaópor 5 ek