Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Somlói galuska Kiss Móni konyhájából

Somlói galuska Kiss Móni konyhájából
Somlói galuska Kiss Móni konyhájából
120 perc / előkészület: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Testvéremék jöttek hozzánk, gondoltam nem a szokásos kedvenc sütijét csinálom neki, de olyan jó gondolat volt, mert ez nagyon nagyon bejött neki!

hozzávalók / 12 adag

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A vaníliás krémhez

A csokiszószhoz és az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótákat elkészítjük. A tojássárgáját a cukorral és vaníliás cukorral alaposan, jó habosra kikeverjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgájás masszához hozzákanalazzuk az előzőleg összekevert lisztet és sütőport, jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  4. Szépen összedolgozzuk, majd kivajazott, kilisztezett tepsiben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Ugyanígy elkészítjük a kakaós piskótát.
  6. Míg sül, megcsináljuk a krémet. A tejet (kicsit félreteszünk belőle) feltesszük forrni, közben a tojást kikeverjük a cukorral és vajjal, majd hozzáadjuk a tejhez.
  7. A félretett tejjel kikeverjük a pudingot, majd amikor forr, akkor hozzáadjuk és addig hagyjuk és kevergetjük a tűzön, míg krémes állagú nem lesz.
  8. A csokit a vajjal és tejjel felolvasszuk.
  9. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
  10. Ha minden megvan, akkor fogunk egy nagy tálat és a sima piskóta felét széttépkedve lerakjuk alulra, rácsurgatunk a csokiszószból, majd jön a mazsola és a vaníliás krém, majd a kakaós piskóta felét tépkedjük és csokiszósz, mazsola és vaníliás krém, egész addig, amíg el nem fogy.
  11. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy jól összeálljon. Másnap tálkákba téve tejszínhabbal, tortadarával díszítjük. (És ha maradt a csokiszószból, akkor még azzal is jól meg lehet még egyszer locsolni!)

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 200
elküldve: 2
receptkönyvben: 49
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

somlói, tejszínhabos-csokiszószos piskóta, kétféle piskóta tejszínhabbal és csokiöntettel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nyafi
Nyafi Mon, 2012-11-05 14:21

Szia!
Jól hangzik a recept, a kérdésem csak annyi, h mekkora tepsiben sütötted a piskótát?!
Üdv:
Nyafi

713
tojás 6 db
cukor 6 ek
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 4 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tojás 4 db
tej 2 l
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 20 ek
vaj 2 ek
tejcsokoládé 20 dkg
csokoládé 20 dkg
vaj 2 ek
tej 2 dl
mazsola 10 dkg
rum 10 ml
habtejszín 2 dl
fehér tortadara 1 ek