r
Nosalty Logó

Somlói galuska Kiss Móni konyhájából

Kiss Móni
Somlói galuska Kiss Móni konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A vaníliás krémhez

A csokiszószhoz és az összeállításhoz

717
Kalória
18.9g
Fehérje
86.4g
Szénhidrát
31.7g
Zsír
66g
Víz
279g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
58.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A vaníliás krémhez

A csokiszószhoz és az összeállításhoz

Összesen 717 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A vaníliás krémhez

A csokiszószhoz és az összeállításhoz

Összesen 8590 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A vaníliás krémhez

A csokiszószhoz és az összeállításhoz

Összesen 185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1394.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 717 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    227.1 g

Zsír

  • Összesen
    380.5 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    3347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16738.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    5527 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    822 mg
  • Foszfor
    5532 mg
  • Nátrium
    4436 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1037.2 g
  • Cukor
    707 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    792.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2495 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    681 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    2458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2470 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4022 micro
Összesen 8590 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

A sima piskótához

  1. A piskótákat elkészítjük. A tojássárgáját a cukorral és vaníliás cukorral alaposan, jó habosra kikeverjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgájás masszához hozzákanalazzuk az előzőleg összekevert lisztet és sütőport, jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  4. Szépen összedolgozzuk, majd kivajazott, kilisztezett tepsiben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Ugyanígy elkészítjük a kakaós piskótát.
  6. Míg sül, megcsináljuk a krémet. A tejet (kicsit félreteszünk belőle) feltesszük forrni, közben a tojást kikeverjük a cukorral és vajjal, majd hozzáadjuk a tejhez.
  7. A félretett tejjel kikeverjük a pudingot, majd amikor forr, akkor hozzáadjuk és addig hagyjuk és kevergetjük a tűzön, míg krémes állagú nem lesz.
  8. A csokit a vajjal és tejjel felolvasszuk.
  9. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
  10. Ha minden megvan, akkor fogunk egy nagy tálat és a sima piskóta felét széttépkedve lerakjuk alulra, rácsurgatunk a csokiszószból, majd jön a mazsola és a vaníliás krém, majd a kakaós piskóta felét tépkedjük és csokiszósz, mazsola és vaníliás krém, egész addig, amíg el nem fogy.
  11. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy jól összeálljon. Másnap tálkákba téve tejszínhabbal, tortadarával díszítjük. (És ha maradt a csokiszószból, akkor még azzal is jól meg lehet még egyszer locsolni!)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Testvéremék jöttek hozzánk, gondoltam nem a szokásos kedvenc sütijét csinálom neki, de olyan jó gondolat volt, mert ez nagyon nagyon bejött neki!

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek