Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Somlói galuska mascarpone-val

Somlói galuska mascarpone-val
Somlói galuska mascarpone-val
75 perc / előkészület: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első receptem, amit erre az oldalra feltöltöttem. Apukám születésnapjára készítettem el először, nagy sikert aratott...

Remélem, sokan megnyalják majd utána mind a 10 ujjukat. :)

E somlói elkészítése során a hagyományos tiramisu receptjét kombináltam saját ötleteimmel.

Váljon egészségetekre!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tipp a recepthez:

A piskótákat felváltva kell rakni - ezt említettem -, a második piskóta rétegnél ugyanez az eljárás, csak annyi a különbség, hogy ott kezdjétek fordítva rakni, tehát ha az alsót két kakaóssal kezdtük, a felsőt két simával kezdjük...ez csak annyiban fontos, amikor ki lesz vágva a szelet, ne kerüljön két ugyanolyan ízű piskóta egy adagba ... :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt szilvákat apróra vágjuk, és egy kis tálkában rumba beáztatjuk.
  2. A diót durvára daráljuk.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 ek cukorral és 1 cs vaníliás cukorral habosra verjük.
  4. Hozzáadjuk a mascarpone-t, a rumot vagy az amarettót.
  5. A tojásfehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük.
  6. Egy tálban csomómentesre keverjük a 1,5 dl tejet 3-4 ek kakaóval, ízesítjük barna cukorral, amarettóval vagy rummal. (Én mindkettőt beletettem az intenzívebb ízhatás elérése érdekében.)
  7. A babapiskótákat a kakaós tejbe mártjuk, és egy négyszögletes tál alját (pl. jénai) kirakjuk velük egy sorban úgy, hogy az első kettő piskótát belemártjuk a kakaóba, az utána következő kettőt simán hagyjuk, azokat rummal locsoljuk meg, és felváltva folytatjuk így tovább.
  8. Ezután a piskótára egy réteg mascarpone-krémet teszünk, meghintjük 1 ek cukrozott kakaóporral, a dióval és az aszalt szilvával.
  9. Ezután újból egy sor piskótaréteg következik.
  10. 0,5 dl tejben 3 ek cukrozott kakaóport elkeverünk, és meglocsoljuk vele a piskótákat. 
  11.  A rétegezést folytatjuk úgy, hogy a tetejére krém kerüljön. Majd ezt is megszórjuk cukrozott kakaóval, dióval és aszalt szilvával. 
  12. Felverünk 350 ml habtejszínt, és nyomózsákkal dekoráljuk a desszertünk tetejét.
  13. Megszórjuk dióval, néhány kakaóba mártott piskótadarabbal, csokiöntettel díszítjük.
  14. 3-4 órára hűtőbe tesszük.
  15. Tálalás előtt plusz csokiöntetet is készíthetünk hozzá. Jó étvágyat!
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 38
össznézettség: 35 499
elküldve: 26
receptkönyvben: 343
elkészítve: 7/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági988

Mióta szakács: 2011.12.20.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

somlói galuska másképp, krémes-amarettós somlói

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

liugyongyi
liugyongyi Fri, 2012-03-09 22:44

Olvasva a receptet en atneveznem Tiramisu-nak aszaltszilvaval. Ugyanis az az. Ez a Tiramisu receptje. De amugy jol hangzik az aszaltszilva...legkozelebb kiprobalom!

Ági988
Ági988 / Ági988 Sun, 2012-05-27 17:47

Mivel nincs benne kávé, semmi köze nincs az ízének a tiramisuhoz. Ezért nem lehet tiramisunak nevezni...

742
mascarpone 250 g
tojás 3 db
cukor 3 ek
barna cukor 4 teáskanál
tej 2 dl
cukrozatlan kakaópor 4 ek
instant kakaópor 5 ek
dió 3 marék
vaníliás cukor 1 csomag
babapiskóta 250 g
rum 6 ek
aszalt szilva 3 dkg
habtejszín 350 ml