r
Nosalty Logó

Somlói galuska mascarpone-val

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági988
Somlói galuska mascarpone-val
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 749 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 4497 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 749 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    294 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3185.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    1088 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1221 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1191 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 4497 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvákat apróra vágjuk, és egy kis tálkában rumba beáztatjuk.
  2. A diót durvára daráljuk.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 ek cukorral és 1 cs vaníliás cukorral habosra verjük.
  4. Hozzáadjuk a mascarpone-t, a rumot vagy az amarettót.
  5. A tojásfehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük.
  6. Egy tálban csomómentesre keverjük a 1,5 dl tejet 3-4 ek kakaóval, ízesítjük barna cukorral, amarettóval vagy rummal. (Én mindkettőt beletettem az intenzívebb ízhatás elérése érdekében.)
  7. A babapiskótákat a kakaós tejbe mártjuk, és egy négyszögletes tál alját (pl. jénai) kirakjuk velük egy sorban úgy, hogy az első kettő piskótát belemártjuk a kakaóba, az utána következő kettőt simán hagyjuk, azokat rummal locsoljuk meg, és felváltva folytatjuk így tovább.
  8. Ezután a piskótára egy réteg mascarpone-krémet teszünk, meghintjük 1 ek cukrozott kakaóporral, a dióval és az aszalt szilvával.
  9. Ezután újból egy sor piskótaréteg következik.
  10. 0,5 dl tejben 3 ek cukrozott kakaóport elkeverünk, és meglocsoljuk vele a piskótákat.
  11. A rétegezést folytatjuk úgy, hogy a tetejére krém kerüljön. Majd ezt is megszórjuk cukrozott kakaóval, dióval és aszalt szilvával.
  12. Felverünk 350 ml habtejszínt, és nyomózsákkal dekoráljuk a desszertünk tetejét.
  13. Megszórjuk dióval, néhány kakaóba mártott piskótadarabbal, csokiöntettel díszítjük.
  14. 3-4 órára hűtőbe tesszük.
  15. Tálalás előtt plusz csokiöntetet is készíthetünk hozzá. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 49879
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 23.

Ajánló

Tipp a recepthez: A piskótákat felváltva kell rakni - ezt említettem -, a második piskóta rétegnél ugyanez az eljárás, csak annyi a különbség, hogy ott kezdjétek fordítva rakni, tehát ha az alsót két kakaóssal kezdtük, a felsőt két simával kezdjük...ez csak annyiban fontos, amikor ki lesz vágva a szelet, ne kerüljön két ugyanolyan ízű piskóta egy adagba ... :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ági988 6 recept

Első receptem, amit erre az oldalra feltöltöttem. Apukám születésnapjára készítettem el először, nagy sikert aratott... Remélem, sokan megnyalják majd utána mind a 10 ujjukat. :) E somlói elkészítése során a hagyományos tiramisu receptjét kombináltam saját ötleteimmel. Váljon egészségetekre!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek