r
Nosalty Logó

Hazavárós somlói galuska

NS
Hazavárós somlói galuska
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Vaníliás krém

Csokikrém

941
Kalória
23.6g
Fehérje
127.7g
Szénhidrát
38.3g
Zsír
234.9g
Víz
293.6g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
78.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Vaníliás krém

Csokikrém

Összesen 941 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Vaníliás krém

Csokikrém

Összesen 7519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Vaníliás krém

Csokikrém

Összesen 181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    127.7 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    234.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 941 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.8 g

Zsír

  • Összesen
    306.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    2349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8789 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    2064 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    886 mg
  • Foszfor
    3601 mg
  • Nátrium
    1825 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1021.7 g
  • Cukor
    626 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1879.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1012 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    2003 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3290 micro
Összesen 7519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a sárgáját felverjük a vízzel és a cukorral, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük, és lassan belekeverjük a masszába. Három részre osztjuk, az elsőt simán hagyjuk, a másodikba belekeverjük a diót, a harmadikba pedig a kakaót.
  2. Előmelegített sütőben három kis tepsiben egyszerre kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd kis kockákra vágjuk.

Vaníliás krém

  1. A tojássárgákat összekeverjük a cukorral, a pudingporral és 2 dl hideg tejjel. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingporos masszát, és állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
  2. A tojásfehérjét a vaníliás cukor folyamatos adagolása mellett kemény habbá verjük, majd a kihűlt krémhez keverjük.

Csokikrém

  1. A pudingport, a cukrot és a lisztet kevés vízzel elkeverjük, majd hozzáöntjük a többit, és állandóan kevergetve elkezdjük főzni, ekkor rakjuk bele az egy tábla étcsokoládét. Önthető krémet főzünk belőle, ha túlságosan besűrűsödne, vízzel visszahígíthatjuk. Hagyjuk kihűlni, majd ezután rakjuk bele a rumot.
  2. Ha mindkét krém kihűlt, összeállítjuk a süteményt: a piskóta kocka kerül legalulra, melyet meglocsolunk a csokis krémmel, erre jön a darabolt dió, majd a vaníliás krém. Ezt addig folytatjuk, amíg minden hozzávaló el nem fogy. Érdemes pár órára - de legjobb egy éjszakára - hűtőbe rakni, hogy összeérjenek az ízek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A párom munka miatt elutazott egész hétre, gondoltam, meglepem őt ezzel a finomsággal. Hazavárós galuskának neveztem el :)

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek