Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hazavárós somlói galuska

Hazavárós somlói galuska
Hazavárós somlói galuska
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom munka miatt elutazott egész hétre, gondoltam, meglepem őt ezzel a finomsággal. Hazavárós galuskának neveztem el :)

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Vaníliás krém

Csokikrém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a sárgáját felverjük a vízzel és a cukorral, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük, és lassan belekeverjük a masszába. Három részre osztjuk, az elsőt simán hagyjuk, a másodikba belekeverjük a diót, a harmadikba pedig a kakaót.
  2. Előmelegített sütőben három kis tepsiben egyszerre kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd kis kockákra vágjuk.

Vaníliás krém

  1. A tojássárgákat összekeverjük a cukorral, a pudingporral és 2 dl hideg tejjel. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingporos masszát, és állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
  2. A tojásfehérjét a vaníliás cukor folyamatos adagolása mellett kemény habbá verjük, majd a kihűlt krémhez keverjük.

Csoki krém

  1. A pudingport, a cukrot és a lisztet kevés vízzel elkeverjük, majd hozzáöntjük a többit, és állandóan kevergetve elkezdjük főzni, ekkor rakjuk bele az egy tábla étcsokoládét. Önthető krémet főzünk belőle, ha túlságosan besűrűsödne, vízzel visszahígíthatjuk. Hagyjuk kihűlni, majd ezután rakjuk bele a rumot.
  2. Ha mindkét krém kihűlt, összeállítjuk a süteményt: a piskóta kocka kerül legalulra, melyet meglocsolunk a csokis krémmel, erre jön a darabolt dió, majd a vaníliás krém. Ezt addig folytatjuk, amíg minden hozzávaló el nem fogy. Érdemes pár órára - de legjobb egy éjszakára - hűtőbe rakni, hogy összeérjenek az ízek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 721
elküldve: 4
receptkönyvben: 56
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Málna0502

Mióta szakács: 2014.10.17.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

somlói galuska, somlói, csokiszószos somlói

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

krisztinasarkany
krisztinasarkany / krisztinasarkany Mon, 2017-05-29 17:10

Nagyon finom lett!! Köszönöm ezt a jó kis receptet!! (Annyit változtattam rajta, hogy a csokis krémnél a vizet megfeleztem és tejjel helyettesítettem.) Imádja a család! Már 4x elkészítettem!!
Köszönöm!!

938
finomliszt 30 dkg
cukor 30 dkg
tojás 10 db
dió 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
víz 10 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
tojás 3 db
cukor 10 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 0.7 l
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 2 evőkanál
cukor 13 dkg
víz 1.25 l
rum 2 ek
dió 20 dkg
csokoládés pudingpor 1 tasak
étcsokoládé 100 g