r
Nosalty Logó

Hagymakedvelők pitéje

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Hagymakedvelők pitéje
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 416 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    170 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    867 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 416 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    221.9 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6140 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1597 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1536 mg
  • Nátrium
    2521 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1360.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2507 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    794 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1930 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6935 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4933 micro
Összesen 3316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, és folpackba csomagolva egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A póréhagymát, lilahagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk, és karikákra szeleteljük. Amennyire tudjuk, gyűrűire szedjük.
  3. Először a póréhagymát és a vöröshagymát fonnyasztjuk meg a vaj és olívaolaj keverékén, majd kb. 5-6 perc után hozzáadjuk a lilahagymát is.
  4. Pár percig együtt pároljuk, majd beletesszük a felkarikázott újhagymát és a felaprított metélőhagymát. Megszórjuk petrezselyemzölddel, fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával. Hagyjuk kihűlni.
  5. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy előre kivajazott piteforma alját kibéleljük vele. Kicsit megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 7 perc alatt elősütjük. A sütőből kivéve beleöntjük a hagymás tölteléket.
  6. A tojásokat felverjük, és hozzáadjuk a tejszínt és a reszelt sajt felét. Sóval, borssal ízesítjük és a hagymás töltelékre öntjük.
  7. Rászórjuk a maradék sajtot, és visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a sajt szép barnára nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5577
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 03.

Ajánló

Friss zöld salátával tálaljuk, vagy sült húsi mellé is el tudom képzelni köretként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymakedvelők pitéje
A kis gasztronauta 142 recept

Aki szereti az intenzív hagymaízt, annak biztosan ízleni fog ez a pite. Természetesen kevesebb hagymafajtával is elkészíthetjük.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?