r
Nosalty Logó

Sós túrós pite spárgával és sonkával

Takibácsi
Sós túrós pite spárgával és sonkával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Sütés

Töltelék

Megint sütés

373
Kalória
16.6g
Fehérje
23.2g
Szénhidrát
23.9g
Zsír
101.9g
Víz
127.7g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Sütés

Töltelék

Megint sütés

Összesen 373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Sütés

Töltelék

Megint sütés

Összesen 3733 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Sütés

Töltelék

Megint sütés

Összesen 195 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781.2 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    101.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.2 g

Zsír

  • Összesen
    238.8 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7811.9 g
  • Cink
    790 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1434 mg
  • Vas
    617 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1989 mg
  • Nátrium
    2493 mg
  • Réz
    32 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    231.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1019.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    546 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    362 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1903 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    6600 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4087 micro
Összesen 3733 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.5 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet egy tálba tesszük, és hideg kockázott vajjal eldolgozzuk. Homogén, morzsalékos állagot kapunk. Ezt követően hozzáadjuk a tojást, a sót, és ha szükségesnek tartjuk, kicsi tejjel segíthetünk rajta, hogy gombócot gyúrjunk belőle.
  2. A kész tésztát fóliába téve betesszük a hűtőbe 1 órára.

Sütés

  1. Miután letelt a tészta pihenőideje, kivesszük a hűtőből, és lisztezett felületen elkezdjük vékonyra nyújtani. Akkorára nyújtsuk, hogy belepasszoljon a sütőformába. A képen látható pite egy 24 cm-es, kapcsos tortaformában készült.
  2. Ha a tésztát a formába tettük, villával szurkáljuk meg az alját is és az oldalát is, majd következik a "vakon sütés".
  3. Béleljük ki a piténket sütőpapírral, és töltsük meg nehezékkel (pl. szárazbab, lencse, rizs, stb.) 190 °C-ra előmelegített sütőben süssük így a piténket kb. 15 percig. Ezután távolítsuk el a nehezéket sütőpapírral együtt, és süssük további 5-10 percig, hogy az alja is elkezdjen kicsit sülni, barnulni, majd vegyük ki a félig sült sütinket a sütőből.

Töltelék

  1. Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a tejszínt, a fűszereket és a túrót, valamint a fokhagymát.
  2. A félig sült tészta aljába egyenletesen leterítjük a sonkaszeleteket, -darabokat. Erre a rétegre beletöltjük a tojásos-túros keveréket.
  3. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd tetszés szerinti formában elhelyezzük rá a megtisztított spárgát és snidlinget. Az egészet lespriccelhetjük egy kevés olívaolajjal, ha van ilyen olaj permetezőnk.

Megint sütés

  1. Miután minden belekerült, mehet vissza az egész a sütőbe további 20-25 perce, figyelve, hogy ne éjen el :) Melegen is tuti, de szerintem hidegen az igazi egy meleg nyári napon! :)
  2. Jó étvágyat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Hát persze, hogy egy újabb pite :) Céges partira készült quiche, sós ízben, igazi kora nyári , hidegen is kitűnő csemege.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek