Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós túrós pite spárgával és sonkával

Sós túrós pite spárgával és sonkával
Sós túrós pite spárgával és sonkával
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hát persze, hogy egy újabb pite :) Céges partira készült quiche, sós ízben, igazi kora nyári , hidegen is kitűnő csemege.

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet egy tálba tesszük, és hideg kockázott vajjal eldolgozzuk. Homogén, morzsalékos állagot kapunk. Ezt követően hozzáadjuk a tojást, a sót, és ha szükségesnek tartjuk, kicsi tejjel segíthetünk rajta, hogy gombócot gyúrjunk belőle.
  2. A kész tésztát fóliába téve betesszük a hűtőbe 1 órára.

Sütés

  1. Miután letelt a tészta pihenőideje, kivesszük a hűtőből, és lisztezett felületen elkezdjük vékonyra nyújtani. Akkorára nyújtsuk, hogy belepasszoljon a sütőformába. A képen látható pite egy 24 cm-es, kapcsos tortaformában készült.
  2. Ha a tésztát a formába tettük, villával szurkáljuk meg az alját is és az oldalát is, majd következik a "vakon sütés".
  3. Béleljük ki a piténket sütőpapírral, és töltsük meg nehezékkel (pl. szárazbab, lencse, rizs, stb.) 190 °C-ra előmelegített sütőben süssük így a piténket kb. 15 percig. Ezután távolítsuk el a nehezéket sütőpapírral együtt, és süssük további 5-10 percig, hogy az alja is elkezdjen kicsit sülni, barnulni, majd vegyük ki a félig sült sütinket a sütőből.

Töltelék

  1. Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a tejszínt, a fűszereket és a túrót, valamint a fokhagymát.
  2. A félig sült tészta aljába egyenletesen leterítjük a sonkaszeleteket, -darabokat. Erre a rétegre beletöltjük a tojásos-túros keveréket.
  3. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd tetszés szerinti formában elhelyezzük rá a megtisztított spárgát és snidlinget. Az egészet lespriccelhetjük egy kevés olívaolajjal, ha van ilyen olaj permetezőnk.

Megint sütés

  1. Miután minden belekerült, mehet vissza az egész a sütőbe további 20-25 perce, figyelve, hogy ne éjen el :) Melegen is tuti, de szerintem hidegen az igazi egy meleg nyári napon! :)
  2. Jó étvágyat! :)
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 173
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Takibácsi

Mióta szakács: 2014.07.22.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spárgás lepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

373
finomliszt 25 dkg
vaj 15 dkg
tojás 1 db
1 kávéskanál
tej 2 ek
tojás 3 db
habtejszín 100 ml
tehéntúró 30 dkg
feketeerdő sonka 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
zöldspárga 1 csomag
snidling 1 csokor
sajt 10 dkg