Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns burgonyakrémleves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Pikáns burgonyakrémleves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Pikáns burgonyakrémleves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy más jellegű burgonya leves: pikáns, paprikás és nagyon finom!!!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

TIPP: parmezános, sajtos pirítóssal kínáljuk. A pirítós elkészítése: krémet készítünk 80 g parmezán sajtból, 2 tojás sárgájából, 1 tk mustárból, pirospaprikából, 2 ek sörből és kevés cayenne borsból. A pirítóst megkenjük a krémmel, és közepes hőmérsékleten (170-180 fokon) kb. 10-15 percig sütjük.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kockákra vágjuk.
  2. A póréhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
  3. A vöröshagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a fokhagymát apróra vágjuk, és a vajon sárgára pirítjuk őket.
  4. A tűzről levéve elkeverjük a hagymákat a pirospaprikával. Hozzáadjuk a burgonyát, a póréhagymát, a húslevest, kakukkfüvet és ételízesítőt, majd készre főzzük a levest.
  5. A kaliforniai paprikát négy részre vágjuk, kimagozzuk, megmossuk, és vékony csíkokra szeljük. A levest szűrőn átnyomjuk (vagy botmixerrel pürésítjük), majd a paprikát üvegesre főzzük néhány perc alatt benne.
  6. Hozzákeverjük a tejszínt, a paradicsompürét és a piros aranyat. Kevés sóval ízesítjük, és bátran fűszerezzük cayenne borssal. Forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 507
elküldve: 0
receptkönyvben: 104
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyakrémleves, fűszeres burgonyakrémleves, krémleves burgonyából

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

381
burgonya 80 dkg
póréhagyma 15 dkg
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 4 gerezd
vaj 4 ek
fűszerpaprika 2 ek
alaplé 1.5 l
kakukkfű 1 teáskanál
0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
piros kaliforniai paprika 1 db
főzőtejszín 2.5 dl
paprikakrém 1 ek
sűrített paradicsom 2 ek