r
Nosalty Logó

Pikáns burgonyakrémleves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
Pikáns burgonyakrémleves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 379 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1517 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1651.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    1262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1564 micro
  • β-crypt
    355 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 379 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6607.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    5048 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1091.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1198 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    392 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    6256 micro
  • β-crypt
    1419 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    2928 micro
Összesen 1517 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    286 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kockákra vágjuk.
  2. A póréhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
  3. A vöröshagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a fokhagymát apróra vágjuk, és a vajon sárgára pirítjuk őket.
  4. A tűzről levéve elkeverjük a hagymákat a pirospaprikával. Hozzáadjuk a burgonyát, a póréhagymát, a húslevest, kakukkfüvet és ételízesítőt, majd készre főzzük a levest.
  5. A kaliforniai paprikát négy részre vágjuk, kimagozzuk, megmossuk, és vékony csíkokra szeljük. A levest szűrőn átnyomjuk (vagy botmixerrel pürésítjük), majd a paprikát üvegesre főzzük néhány perc alatt benne.
  6. Hozzákeverjük a tejszínt, a paradicsompürét és a piros aranyat. Kevés sóval ízesítjük, és bátran fűszerezzük cayenne borssal. Forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5287
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Ajánló

TIPP: parmezános, sajtos pirítóssal kínáljuk. A pirítós elkészítése: krémet készítünk 80 g parmezán sajtból, 2 tojás sárgájából, 1 tk mustárból, pirospaprikából, 2 ek sörből és kevés cayenne borsból. A pirítóst megkenjük a krémmel, és közepes hőmérsékleten (170-180 fokon) kb. 10-15 percig sütjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns burgonyakrémleves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Egy más jellegű burgonya leves: pikáns, paprikás és nagyon finom!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...