Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésszűz stroganoff fehérborral

Sertésszűz stroganoff fehérborral
Sertésszűz stroganoff fehérborral
33 perc / előkészület: 20 perc főzés: 8 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a sertéshús eme részét, ezért gyakran kerül az asztalunkra sokféleképpen elkészítve. Most stroganoff módra készült el, amit mi egy kis fehérborral megbolondítva kedvelünk. Stroganoff úr egy gazdag novgorodi kereskedőcsalád tagja volt, akit Nagy Katalin Cárnő grófi címmel tüntetett ki a 18.században, állítólag róla nevezték el ezt az ételt....

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizzsel dukál leginkább.

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A húst megtisztítjuk, majd leszárítjuk. 2 cm széles csíkokat vágunk belőle.

  2. A gombát, hagymát, fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Az ecetes uborkát negyedeljük, majd kockázzuk. A szalonnát felaprítjuk, megpirítjuk, a hagymát megfonnyasztjuk rajta. A húst megszórjuk a liszttel, majd a hagymás szalonnára dobva, erős tűzön 3 percig pirítjuk.

  3. Hozzáadjuk a gombát, fokhagymát, babérlevelet, bort, paradicsompürét, kakukkfüvet és az uborkát, sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, közepes lángon 8 percig főzzük.

  4. A húshoz adjuk a tejszínt, mustárt, citromlevelet és ha túl sűrű lenne, adunk hozzá még bort vagy vizet. Egy pár perc alatt beforraljuk.


 

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 10 813
elküldve: 4
receptkönyvben: 199
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

stroganoff sertés, szűzpecsenye fehérboros-tejszínes mártásban, tejszínes-mustáros mártásos szűzpecsenye

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ningsih
Ningsih Wed, 2019-03-06 22:11

Sziú! Ez most nekünk nagyon fincsi lett, köszönöm a jó hozzávalókat, holnapi ebéd és kis pótvacsora pipálva! Üdvi>
Marion

_Marcsi
_Marcsi Sun, 2012-11-25 17:51

Kedves Mercedes!

Köszönöm szépen a receptet, nagyon finom.

426
sertésszűz 500 g
gomba 200 g
csemegeuborka 4 közepes db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
erdélyi szalonna 100 g
fehérbor 1 dl
főzőtejszín 2 dl
paradicsomszósz 2 ek
mustár 1 ek
citromlé 1 kk
babérlevél 1 db
kakukkfű 1 csipet
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint