Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes csirke ahogy Zuzuka készíti

Tejszínes csirke ahogy Zuzuka készíti
Tejszínes csirke ahogy Zuzuka készíti
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennél egyszerűbb és gyorsabb főételt már nehéz elképzelni. Több tejszínes csirke recept is van már a Nosalty-n, de ennyire egyszerűt nem találtam, ezért gondoltam megosztom. Nálunk ez évek óta mindig garantált siker.

Tipp: a sütéskor a tejszín ahogy elpárolog, ráég a sütőedény oldalára. Ez csak esztétikailag nem szép, de az étel ízét egyáltalán nem befolyásolja. Később az edényt néhány percre vízbe beáztatva az odaégett tejszín könnyen eltávolítható.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A legjobb sima rizzsel tálalni, mivel a tejszín miatt elég zsíros lesz, de ízlés szerint lehet tésztával vagy krumplipürével is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét megtisztítjuk. Ha csirkemellből készítjük, akkor felvágjuk darabokra. (A csirke akármelyik részéből készíthetjük, ki-ki ízlése szerint. A csirkemellet darabolhatjuk kisebb vagy nagyobb darabokra, attól függően, hogy hogyan kívánjuk tálalni.)
  2. Beletesszük a sütőedénybe, és körbe beszórjuk az ételízesítővel. Vegyük figyelembe, hogy az ételízesítők általában sok sót tartalmaznak, ezért külön sót már ne adjunk hozzá!
  3. Ráöntjük a tejszínt úgy, hogy lehetőleg ellepje a húst.
  4. Kevés paprikakrém cseppeket csöppentünk a húsdarabok tetejére.
  5. Közepes tűzön (kb. 220 fok) 20-30 percet sütjük letakarva. Ha a hús megpuhult, levesszük a tetőt, és így sütjük tovább, amíg a nagyja tejszín elpárolog, és csak egy sűrű szaft marad. Ha közben a teteje elkezd megbarnulni, akkor forgassuk meg a csirkedarabokat a tejszínben.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x20x10 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 518
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Zuzuka

Mióta szakács: 2014.01.07.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Tejszínes csirke a legegyszerűbben, gyors tejszínes csirke, csőben sült tejszínes csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

331
csirke 0.5 kg
főzőtejszín 2 dl
ételízesítő 1 ek
paprikakrém 1 késhegynyi