Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-tejszínes csirkemell ahogy Smaragd készíti

Gombás-tejszínes csirkemell ahogy Smaragd készíti
Gombás-tejszínes csirkemell ahogy Smaragd készíti
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és nagyon finom ebéd.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, a hagymát kockákra vágjuk.
  2. Olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a csirkemell csíkokat, fehéredésig pirítjuk.
  3. Majd rátesszük a gomba szeleteket, és fűszerezzük sóval, borssal, pirosarany paprikakrémmel.
  4. Felöntjük az alaplével, annyival, hogy ellepje, és fedő alatt mérsékelt lángon főzzük.
  5. Ha a hús puha, akkor a tejszín felét ráöntjük, és a másik felével elkészítjük a habarást. A tejszínt elkeverjük a liszttel, és beleöntjük a húshoz. Összeforraljuk kb. 5 percig, és kész is.
  6. Pirított tarhonyával tálaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 70
össznézettség: 74 913
elküldve: 6
receptkönyvben: 287
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes-gombás hús, csirkemell tejszínes-gombás szószban, tejszínes csirkecsíkok gombával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viki82
viki82 Sat, 2015-06-20 23:13

Ez a porkolt NAGYON finom lett, es tenyleg milyen egyszeru elkesziteni!!!
Koszonjuk, hogy megosztottad velunk! :)

388
csirkemell filé 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 3 ek
csiperkegomba 25 dkg
paprikakrém 2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
csirke alaplé 3 dl
főzőtejszín 500 ml
finomliszt 2 csapott ek