r
Nosalty Logó

Sertésszűz gyufatésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Sertésszűz gyufatésztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2433 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 609 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4638.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    306 mg
  • Kálcium
    886 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    2193 mg
  • Nátrium
    946 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 2433 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    681 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, és enyhén kiklopfoljuk, sózzuk- borsozzuk, kicsit állni hagyjuk.
  2. A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük és hűlni hagyjuk. A tejfölt elkeverjük az enyhén felvert tojással és a tojássárgájával, sózzuk, majd beleforgatjuk a lehűlt tésztát és a reszelt füstölt sajtot.
  3. A felhevített olajon elősütjük a lisztbe forgatott hússzeleteket, majd félretesszük. A maradék olajon megpirítjuk a púpozott evőkanál lisztet, hozzáadjuk a paradicsompürét, és kevergetve néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a vízzel. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, ételízesítővel és egy csípet cukorral.
  4. Ezután 1-2 perc alatt összefőzzük, átöntjük a sütőtálba, ráhelyezzük az elősütött hússzeleteket, ráhalmozzuk a tésztát, majd mindegyiket befedjük reszelt trappista sajttal.
  5. Sütjük 180 fokra előmelegített sütőben, amíg a sajt megpirul rajta. Külön köretet nem igényel, salátával vagy ízlés szerint savanyúsággal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 20842
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertésszűz gyufatésztával
Katharosz 499 recept

Egyszerű és gyors az elkészítése ennek a finom, ízletes ételnek. Akár a hétvégi menübe is megállja a helyét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek