Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilveszteri mázas sonka

Szilveszteri mázas sonka
Szilveszteri mázas sonka
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilveszteri asztalra a lencse mellé itt a legszuperebb feltét. Egy mázas-ragacsos egyben sült sonka. Ízekben gazadag és nagyon szaftos. Szendvicsbe vagy körettel, hidegen és melegen is egyaránt kivalló fogás. 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a mázat. Elkeverjük a narancslevet, a mézet, a mustárt és a barna cukrot egy kis tálban.
  2. A sonkának szép párhuzamos vonalakkal bevagdossuk a bőrét. A barázdákba szurkáljuk a szegfűszeget (egyenletesen elosztva). A mázzal alaposan bekenjük, majd 180-190°C fokos sütőben 45-50 percig sütjük, akkor lesz kész, ha a bőre ropogósra sült és máz megbarnul rajta. (Sütés közben kenegethetjük a tál alján összegyűlt mázzal.)
  3. Miután megsült, letakarva pihentetjük.
  4. Majd vékony szeletekre vágjuk. Gyakorlatilag a kenyértől a lencsefőzelékig bármivel fogyasztható. Másnaposan szendvicsbe is kiváló sajttal, mustárral, csemegeuborkával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 073
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1096 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mézes sonka

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

290
kötözött sonka 1 kg
méz 100 g
barna cukor 150 g
mustár 1 ek
narancslé 1 narancsból nyert
szegfűszeg 10 g