Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Natúrszelet tökmártással

Natúrszelet tökmártással
Natúrszelet tökmártással
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a tökmártás marha pörkölttel is nagyon finom. Sőt, ha még a tökbe kaprot is teszünk, harmonikusabb ízt kapunk.

hozzávalók / 3 adag

natúrszelet

tökmártás

Szólj hozzá!

elkészítés

natúrszelet

  1. A hús szeleteket kiklopfoljuk, és ízesítjük mustárral, sóval, borssal.
  2. Zsíron kisütjük puhára.

tökmártás

  1. Meghámozott, kimagozott tököt kockákra vágjuk, és kb. 1,5 l vízben puhára főzzük. Megfűszerezzük.
  2. Ha puha a tök, botmixerrel pürésítjük. A lisztet a főzőtejszínnel összekeverjük, és beleöntjük a tökhöz. Visszatesszük a tűzhelyre, és összeforraljuk. Kb. 5 percig.
  3. Levesszük a tűzhelyről, és fél citrom levét belekeverjük.
  4. Kész, tálaljuk főtt krumplival.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 539
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéssült tökmártással, tökmártásos natúrszelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

834
sertés rövidkaraj 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 2 ek
mangalica zsír 3 ek
közönséges tök 1 közepes db
finomliszt 1 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
főzőtejszín 200 ml
víz 1.5 l