Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésragu Angelika konyhájából

Sertésragu Angelika konyhájából
Sertésragu Angelika konyhájából
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zsófi lányom kívánságára készült nálunk először ez az étel. Fruzsi barátnőjénél töltött hétvégén evett ilyet, és addig "szekált", amíg el nem kértem Vera barátnőmtől a receptjét. Nem bántam meg! Nagyon ízletes étel!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, majd szélesebb csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vastagabb szeletekre vágjuk. A fokhagymát szétnyomkodjuk, a kapribogyót, az ecetes uborkát és a petrezselymet finomra vágjuk.
  2. A húst forró olajba átsütjük, hozzáadjuk a hagymát, aranysárgára pirítjuk. Kevés folyadékkal felöntjük, és sóval, borssal, köménnyel, fokhagymával és a sűrített paradicsommmal fűszerezzük.
  3. A tejfölt a liszttel és kevés cayenne-borssal simára keverjük, és ha a hús megpuhult, ezzel sűrítjük be a ragut. A finomra vágott kapribogyót, ecetes uborkát és petrezselymet hozzáadjuk, és még 10 percig pároljuk. Ha szükséges, végül még borssal, ecettel, sóval ízesíthetjük.
  4. Köretnek főtt tésztát vagy rizst és friss salátát adhatunk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 065
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

HLAngelika

Mióta szakács: 2011.08.01.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pokoli sertésragu, paradicsom sertéshús, tejfölös ragu lapockából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

856
sertéslapocka 60 dkg
vöröshagyma 4 közepes fej
sűrített paradicsom 1 ek
0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
ecet 2 ek
tejföl 1.5 dl
finomliszt 1 evőkanál
kapribogyó 1 teáskanál
uborka 5 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl