r
Nosalty Logó

Tejszínes-mustáros csirkeragu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Niki026
Tejszínes-mustáros csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 539 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2151 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 119 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1121.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 539 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.6 g

Zsír

  • Összesen
    101.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4487.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2448 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1270.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    817 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    290 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1626 micro
Összesen 2151 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, műanyag tálba tesszük.
  2. Összeaprítjuk a vörös és a fokhagymát, összekeverjük a mustárral, majd sózzuk, borsozzuk, és alaposan átforgatjuk a csíkokra vágott csirkemell filével. Pici tejjel lazíthatjuk a pácot.
  3. Serpenyőben olíva vagy napraforgó olajon fehéredésig pároljuk (enged annyi levet, hogy nem szükséges hozzápótolni), majd amikor a hús megpuhult, hozzáöntjük a kukoricát (a leve nélkül).
  4. Amikor a hús is és a kukorica is kellemes egyveleget alkotott, beletesszük az ömlesztett sajtot, jól összekeverjük és felöntjük a tejszínnel.
  5. Innentől számítva 5 perc, és kellemes krémes állagú ragut kapunk, ami nemcsak ízében isteni, látványra is étvágyhozó.
  6. Köretnek tészta, rizs is tökéletesen megfelelő. Tálalásnál ízlés szerint füstölt reszelt sajttal meghintjük.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9404
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 15.

Ajánló

Minden korosztálynak ajánlott. Kukorica helyett bármilyen zöldség, gomba ideális lehet.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tejszínes-mustáros csirkeragu
Niki026 1 recept

Kislányom egyik kedvenc étele.

Hozzászólások (2)

chiyori

Ez nekem való! Köszi a receptet.

Niki026

Szia Chiyori! Nagyon szívesen... :)

Nikóka

Köszi a receptet,én valószín? a gombás változatot fogom kipróbálni!!

Niki026

Szia Niko! Remek ötlet,isteni finom lesz... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.