Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéspörkölt tarhonyával Kovextől

Sertéspörkölt tarhonyával Kovextől
Sertéspörkölt tarhonyával Kovextől
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a pörköltet, tarhonyával, galuskával, főzelékre feltétnek, nyáron bográcsban főzve...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Pörkölt:

  1. Vegyünk egy borospoharat, és töltsünk bele 1 dl vörös bort, majd igyuk meg! :)
  2. A húst megmossuk, és kockára vágjuk.
  3. A hagymát apró kockára vágjuk, és olajon/zsíron sóval megdinszteljük, majd beletesszük a húst, a zöldpaprikát, paradicsomot , kis lángon fedő alatt tovább pároljuk, amikor fehér a hús, megszórjuk pirospaprikával, és kb. 1-1,5 dl vörösborral felöntjük, ízlés szerint sózzuk, tehetünk bele egy kis pirosaranyat vagy ajvát.
  4. Ha a levet pótolni kell, akkor azt vörösborral tegyük meg,  lassú tűzön készre főzzük.

Tarhonya:

  1. Egy lábosba kb. 1 dl olajba beletesszük a tarhonyát ,és állandó keverés mellett megpirítjuk, megsózzuk és felöntük annyi vízzel, hogy ellepje, ezután már nem keverjük meg!
  2. Rátesszük a fedőt, és kis lángon kb.10-15 percig főzzük.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 383
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

kovex

Mióta szakács: 2011.12.24.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

disznópörkölt, vörösboros sertéspörkölt, pörkölt tarhonyával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1751
sertéslapocka 1.5 kg
napraforgó olaj 1.5 dl
vöröshagyma 3 nagy fej
fűszerpaprika 1 ek
paprikakrém 1 teáskanál
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
vörösbor 5 dl
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
tarhonya 250 g