r
Nosalty Logó

Sertéspörkölt 5. -ahogy mi szeretjük

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jahin
Sertéspörkölt 5. -ahogy mi szeretjük
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 650 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5197 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 650 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    393.6 g

Zsír

  • Összesen
    318 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7709.3 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    461 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    575 mg
  • Foszfor
    4504 mg
  • Nátrium
    1462 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2878.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    895 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    1420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    267 micro
  • β-karotin
    3176 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2104 micro
Összesen 5197 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    132 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

  1. A hozzávalókat előkészítjük: a húst, szalonnát felkockázzuk, a hagymát félkarikára vágjuk.
  2. Megfelelő edényben (bogrács vagy öntöttvaslábas) a zsíron megpirítjuk a szalonnát, amire rádobjuk a hagymát. Ezt lassú tűzön legalább 20 percig pirítjuk.
  3. Ezután rátesszük a a felkockázott húst, és többször átforgatva megpörköljük.
  4. Levesszük a tűzről az edényt, hozzáadjuk a pirospaprikát, egy-két perc alatt a forró, zsíros húsban kiadja a szép színét.
  5. Visszahelyezzük a tűzre, majd rögtön aláöntünk 0,5 l vizet.
  6. Ezután beletesszük a felkockázott paradicsomot, paprikát és fokhagymát.
  7. Fűszerezzük ízlés szerint, hozzáadjuk a bort és annyi vizet, hogy a húst bőven ellepje.
  8. Lassan főzzük legalább két órán át, illetve addig, amíg a hús megpuhul, és a szaft az általunk kívánt mértékben besűrűsödik.
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 21606
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 27.

Ajánló

Köretei: rizs, tészta, petrezselymes krumpli, ráérősebb napjaimon: galuska, kapros-túrós-juhtúrós galuska, krumplifánk. Italajánlat: száraz, félszáraz vörösbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egyben a vendégváró bogrács-pörkölt receptünk, 8 ember biztos nem marad éhes, ha ezzel várjuk. De már kis családunk számára is ekkora adagból készítem, jól fagyasztható, és a maradék felhasználása sem jelent gondot: szeretett pörköltünk hortobágyi palacsinta, rakott kel, karfiol, zöldbab, esetleg székelykáposzta, gulyásleves formájában reinkarnálódik.

Címlapról ajánljuk

További cikkek