r
Nosalty Logó

Sertéspörkölt petrezselymes burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sertéspörkölt petrezselymes burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sertéspörkölt:

Petrezselymes burgonya:

Összesen 753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sertéspörkölt:

Petrezselymes burgonya:

Összesen 2258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sertéspörkölt:

Petrezselymes burgonya:

Összesen 108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1458.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    875 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.5 g

Zsír

  • Összesen
    123.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4375.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1721 mg
  • Nátrium
    1873 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1399.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    354 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    770 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    2625 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3136 micro
Összesen 2258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Sertéspörkölt:

Petrezselymes burgonya:

Elkészítés

Sertéspörkölt:

  1. Felkockázzuk a sertéshúst, a hagymát, a parikát és a gombát.
  2. A felhevített olajban a hagymát egy kevés sóval üvegesre dinszteljük.
  3. Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a felkockázott paprikát, gombát, és 1-2 percet még dinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a kockára vágott húsokat, és megpörköljük.
  5. Megfűszerezzük sóval és 1-2 kanál fűszerpaprikával, majd kevés vizet öntünk alá (kb 3-4 dl meleg vizet), hogy a húsokat kissé ellepje. Készre főzzük.

Petrezselymes burgonya:

  1. Meghámozzuk a burgonyát, kockára szeleteljük, és sós vízben megfőzzük.
  2. A petrezselyem zöldet megmossuk, és apróra vágjuk.
  3. A megfőlt burgonyát leszürjük.
  4. A petrezselyem zöldet 1tk sóval, kb 5 ek olajban 1-2 percig dinszteljük, majd forrón ráöntjük a megfőlt burgonyát, és jól összekeverjük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9734
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 21.

Ajánló

Cékla, káposzta vagy savanyú uborka salátával tálalható. A sertéspörköltbe még lehet csempészni édes kukoricát, fokhagymát, egy kisebb reszelt répát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Többször is elkészítettem, családom egyik kedvence.

Hozzávalók

Sertéspörkölt:

Petrezselymes burgonya:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.