r
Nosalty Logó

Ízbomba sertéspörkölt "különszedős" alappal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
PSzaboIstvan
Ízbomba sertéspörkölt "különszedős" alappal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 666 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2667 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 152 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 666 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.1 g

Zsír

  • Összesen
    205.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2978.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1681 mg
  • Nátrium
    557 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1288.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    621 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    398 micro
  • β-karotin
    1961 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 2667 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    523 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, majd kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Az edényünket, benne a 2-3 evőkanál sertészsírral feltesszük a tűzhelyre. Amint felforrósodott, beleöntjük a húskockákat, amiket jól átpörkölünk.
  2. A hús kienged majd magából némi zsiradékot és persze vizet, ezért addig pörköljük a húst, amíg az először zsírjára nem pirul. Ezen a ponton kiszedjük a húst a főzőedényünkből, és félretesszük egy tálba.
  3. Az edényben maradt zsiradékra ráöntjük a megmosott és szintén kb. 2 cm-es kockára vágott tv-paprikát, majd addig pirítjuk, amíg az nem csak megfonnyad, de barna "égési foltok" jelennek meg rajta.
  4. Ez remek plusz ízt ad majd a pörköltünkhöz. Amint előtűnik néhány barna folt a paprikákon, azokat is kiszedjük az edényből és a félretett hús mellé tesszük.
  5. Ha szükséges, pótoljuk az edényünkben lévő zsiradékot, majd ráöntjük az apróra vágott vöröshagymát. Amint az is üvegesre fonnyadt, visszaöntjük az edényünkbe a félretett húst és a paprikát, majd jól megsózzuk az egészet, hogy végre minden alapanyag kiengedhesse a levét.
  6. A paradicsomokat megmossuk, majd, ha lehetőségünk van rá, aprítógépben egészen apróra daraboljuk. Ha a főzőedényünkből ismét elfőtt a hús, a paprika és a hagyma leve, akkor felöntjük a darabolt paradicsommal és annak levével.
  7. A pörköltünkhöz hozzátesszük az apróra vágott vagy kinyomott fokhagymákat, és a fűszereket, majd ismét megvárjuk, hogy az étel zsírjára piruljon.
  8. Ezen a ponton tesszük hozzá a fűszerpaprikát, ami ha szépen elolvadt a pörkölt zsírjában, jöhet a "második" felöntés vízzel vagy alaplével. Annyira öntsük fel a pörköltet, hogy az éppen ellepje a húst.
  9. Ezután már nincs is más dolgunk, mint még kétszer-háromszor zsírjára pirítani, majd felönteni a pörköltet egészen addig, amíg a hús készre nem puhul, majd egy utolsó fűszerezéssel beállítani a végső ízt.
  10. Köretnek készülhet galuska, tészta, rizs, vagy bármi, amivel szívesen esszük a sertéspörköltet.
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1479
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ízbomba sertéspörkölt "különszedős" alappal
PSzaboIstvan 6 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek