Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérpecsenye rozéban párolva

Fehérpecsenye rozéban párolva
Fehérpecsenye rozéban párolva
125 perc / előkészület: 5 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szép szeleteket vettem, sokáig kutakodtam a neten, hogy mi legyen belőle. Végre találtam egy vörösboros párolt szeletet, ami megtetszett. Amikor elkezdtem a főzést, akkor szembesültem vele, hogy "csak" a vörösbor hiányzik. Ez mondjuk nem csoda, mert általában, pontosabban mindig rozét iszunk. Ehhez viszont át kellett módosítanom az eredeti receptet, hiszen a rozénak nagyon más az ízvilága.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fehérpecsenye-szeleteket megsózzuk, és tekerünk rá egy jó adag színes borsot. Egy fedeles serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az olívaolajat, és a szeletek mindkét oldalát jól odakapatjuk.
  2. A húsok közé rakjuk a vöröshagymagerezdeket és a fokhagymát. A szeletekre ráhelyezzük a friss kakukkfűágakat. Az egészre ráöntjük a rozét, lefedjük, és nagyon kis lángon jó sokáig pároljuk. Közben ellenőrizzük, nem fogyott-e el alóla a bor, de ilyenkor már csak egy kis húslevessel pótoljuk.
  3. A végén kiszedjük tálba a húsokat, lefedjük, hogy pihenjenek. A visszamaradt szaftból kihorgásszuk a kakukkfűágakat, és botmixerrel simára keverjük az egészet.
  4. A szaftot ráöntjük a húsra. Sárgarépás hajdinával tálaljuk.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 885
elküldve: 4
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
228 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

párolt marha

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

562
fehérpecsenye 40 dkg
vaj 1 ek
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
kakukkfű 6 szál
rosé 2 dl
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint