Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-májas töltött dagadó

Gombás-májas töltött dagadó
Gombás-májas töltött dagadó
155 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első töltött dagadója! Nagyon finom lett.

hozzávalók / 8 adag

A dagadóhoz

A fűszerezéshez

A töltelékhez

ajánlat

Krumplipürét készítettem hozzá párolt lilakáposztával.

Én a tojások belekeverése után 2 részre vettem a tölteléket: az egyikből lett húsos palacsinta, a másik felét tovább ízesítettem a tölteléknek.

Ha nem vesszük ketté a tölteléket, akkor szerintem 2 nagyobb dagadóba is sok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dagadót kívül-belül jól befűszerezzük. Félre tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  2. Zsíron megpirítjuk a hagymát a petrezselyemzölddel és a fokhagymával.
  3. Rádobjuk a húst, amivel fehéredésig pirítjuk.
  4. Ezután jöhet a máj és végül a gomba is.
  5. Fűszerezzük és belefőzzük-sütjük a felvert tojásokat.
  6. Hozzáadjuk az áztatott, kinyomkodott zsemléket, a mustárt, jól összedolgozzuk és megtöltjük vele a dagadót.
  7. Tepsibe tesszük, a tetejét jól megkenjük zsírral, egy kis vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk és mehet a forró sütőbe. Kb 1,5-2 órát sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 69 540
elküldve: 14
receptkönyvben: 375
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Ikó

Mióta szakács: 2010.10.06.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

töltött hús, májas-gombás töltelékkel töltött dagadó

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lizzy73
lizzy73 Sat, 2012-03-17 14:53

Szia Ildikó!
Nagyon jól hangzik! Bár én eddig még nem csináltam töltött dagadót (tényleg, miért nem?), de ezt hamarosan ki fogom próbálni.
Böbi

910
sertésdagadó 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
majoranna 0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 2 nagy fej
petrezselyem 0.5 csokor
fokhagyma 10 gerezd
darált sertéshús 0.5 kg
gomba 0.5 kg
csirkemáj 0.5 kg
tojás 3 db
zsemle 3 db
mustár 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint