r
Nosalty Logó

Gombás-májas töltött dagadó

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ikó
Gombás-májas töltött dagadó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A dagadóhoz

A fűszerezéshez

A töltelékhez

Összesen 910 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A dagadóhoz

A fűszerezéshez

A töltelékhez

Összesen 7291 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A dagadóhoz

A fűszerezéshez

A töltelékhez

Összesen 221 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    73.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2088 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 910 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    350.7 g

Zsír

  • Összesen
    589.9 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7980.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    534 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    3634 mg
  • Nátrium
    2661 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2092.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16834 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    86 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    376 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    102 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3285 micro
  • Kolin:
    1906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16707 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1442 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    2150 micro
Összesen 7291 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    509 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A dagadóhoz

A fűszerezéshez

A töltelékhez

Elkészítés

A dagadóhoz

  1. A dagadót kívül-belül jól befűszerezzük. Félre tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  2. Zsíron megpirítjuk a hagymát a petrezselyemzölddel és a fokhagymával.
  3. Rádobjuk a húst, amivel fehéredésig pirítjuk.
  4. Ezután jöhet a máj és végül a gomba is.
  5. Fűszerezzük és belefőzzük-sütjük a felvert tojásokat.
  6. Hozzáadjuk az áztatott, kinyomkodott zsemléket, a mustárt, jól összedolgozzuk és megtöltjük vele a dagadót.
  7. Tepsibe tesszük, a tetejét jól megkenjük zsírral, egy kis vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk és mehet a forró sütőbe. Kb 1,5-2 órát sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 105461
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 18.

Ajánló

Krumplipürét készítettem hozzá párolt lilakáposztával. Én a tojások belekeverése után 2 részre vettem a tölteléket: az egyikből lett húsos palacsinta, a másik felét tovább ízesítettem a tölteléknek. Ha nem vesszük ketté a tölteléket, akkor szerintem 2 nagyobb dagadóba is sok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Életem első töltött dagadója! Nagyon finom lett.

Hozzávalók

A dagadóhoz

A fűszerezéshez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?