Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi töltött dagadó

Tavaszi töltött dagadó
Tavaszi töltött dagadó
130 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első töltött dagadójának sikerén felbuzdulva elkészítettem a következőt, ami egy tavaszi, színes változat lett. Természetesen most sem úsztam meg repedés nélkül, de a család emiatt egyáltalán nem reklamált, mikor a vasárnapi ebéd alkalmával egy kis krumplipüré körettel az asztalra került.
Nagy izgalmamban a töltelékből kifelejtettem a betervezett fokhagymát, ezért magát a megtöltött dagadót dörzsöltem be vele. Azt hiszem, ez néha mindenkivel előfordulhat. Így is igazán ízletes lett :-) 9 szelet ujjnyi vastag husi lett belőle, ami úgy gondolom, hogy három felnőtt adagja. Nálunk két felnőtt és két kis étvágyú gyereké.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ha megsült, érdemes hagyni teljesen kihűlni, és szépen szeletelhető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dagadót alaposan megtisztítjuk, és felszúrjuk.
  2. A megtisztított sárgarépát kockára vágjuk, és a zöldborsóval együtt éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsöpögni.
  3. A kenyeret vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
  4. Egy tálba rakjuk a kicsavart kenyeret, a nyers tojásokat, a zöldborsót, a sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk. (Nekem túl lágy lett, ezért még tettem bele 3 ek zsemlemorzsát is.)
  5. A dagadót megtöltjük a töltelékkel, és a lyukat bevarrjuk, bedörzsöljük fokhagymakrémmel, meghintjük 1 kk sóval. Érdemes kevésbé megtömni, mert a töltelék még dagad sütés közben, így könnyen kirepedhet a hús.
  6. Egy közepes méretű tepsit kikenünk 2 ek zsírral, és belefektetjük a töltött húst, majd azt is lekenjük 1 ek zsírral.
  7. Mellé öntünk 1,5 dl vizet, lefedjük alufóliával.
  8. Előmelegített sütőben 200 fokon alul-felül sütéssel 1 órát puhítjuk, majd a fóliát levéve kb. 40 percet pirítjuk. Közben párszor meglocsoljuk a szaftjával.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 434
elküldve: 3
receptkönyvben: 30
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött sertésdagadó, borsós-sárgarépás töltött dagadó, sertésdagadó zöldséges töltelékkel töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

914
sertésdagadó 40 dkg
kenyér 1 szelet
tojás 2 db
zsemlemorzsa 3 ek
sárgarépa 1 kis db
zöldborsó 5 dkg
1 tk
fekete bors 1 csipet
sertészsír 3 ek
fokhagymakrém 1 teáskanál
víz 1.5 dl