r
Nosalty Logó

Sertéscsülök terrin

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Sertéscsülök terrin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 700 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4200 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 136 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1339.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 700 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    434.5 g

Zsír

  • Összesen
    258.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8036.3 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    4421 mg
  • Nátrium
    2428 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1530.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    432 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    1478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 4200 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A két csülköt nagy méretű fazékba tesszük, leöntjük hideg vízzel, felforraljuk.
  2. 10 perc erős forralás után a csülköket kivesszük, leöblítjük, majd a tiszta fazékba ismét visszatesszük.
  3. Újra felöntjük vízzel, mellédobjuk a fekete borsot, koriandert, babérlevelet és a kakukkfüvet.
  4. Ismét felforraljuk, majd gyöngyöző vízben kb. 3 óra alatt puhára főzzük.
  5. Ha omlósra főtt, levesszük a tűzről, hagyjuk levében kihűlni, majd kivesszük.
  6. A főzőlét kb. felére besűrítjük.
  7. 1,5 literes (30 cm hosszú) terrinformát duplán, szélein túllógatva kibélelünk fóliával.
  8. A csülkökről lefejtjük a bőrt, és a húst apróra vágjuk.
  9. Az aprított húshoz adagoljuk a petrezselymet, uborkát, kapribogyót.
  10. Sózzuk-borsozzuk, majd alaposan elkeverjük.
  11. A keveréket a kifóliázott formába tesszük, lazán tömörítjük.
  12. A zselatint (port vagy leveleket) a besűrített főzőlében feloldjuk.
  13. A formába öntjük a lét, közben néha megrázogatjuk, megkocogtatjuk a terrinformát.
  14. A lének éppen el kell lepnie a keveréket, ezután lefedhetjük a fóliával.
  15. Egyenletesen leterheljük a terrint, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  16. Másnap kicsomagoljuk, megfordítjuk, majd vékony pengéjű késsel 2 cm vastagra szeleteljük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 29348
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 27.

Ajánló

Ropogós kenyérrel, vékonyabb vörösborral, savanyított zöldségekkel az igazi. Bortipp : Vylyan – Bogyólé 2008  (Portugieser újbor)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gordon Ramsay receptje alapján készült ez a „télváró” klasszikus.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Elkészítettem...ugyanígy sikerült (mint a fotón) és marha finom... Egyszer? recept, csak kicsit id?igényes. Szerintem megéri kipróbálni.

Marcsi

Hú én is tervbe veszem az elkészítést.

Törölt felhasználó

Nyammm. Ez az uborkától és a f?szerekt?l eltekintve igazán hasonlít ahhoz, ahogy nálunk a "kocsonya" készül. (Nem az a húst soha nem látott izé, amit boltban kapni. Jó sok csülökkel készül + némi b?rke, és akkor zselatin sem kell hozzá.) Tipp: A belef?zött f?szereket (bors, babér stb.) kis darab gézbe teszem, cérnával összekötve kis batyut csinálok és úgy teszem a f?z?lébe (lehet rakni teatojásba is). Akkor egyszerre ki lehet venni és kidobni, különben úgy kell egyenként kipiszkálni a jól szétf?tt húsból. Mazochizmus, de én a csülköt még forrón "boncolom" és darabolom, úgy könnyebb leválasztani a csontról vagy a kif?tt kis csontdarabkákat kiszedni bel?le, különben beleragadnak. Egyébként készíthet? pulykacombból is, de akkor több zselatin kell hozzá, és persze a b?rt akkor le kell szedni róla. Amúgy ezt a fajta ínyencséget, ha egyáltalán lehet kapni boltban, méregdrágán mérik. Érdemes elkészíteni otthon, mert a csülök nem drága és a pulykacom sem, 30-40 deka bolti aszpikos hús árából egy egész család napokig tömheti a bend?jét ezzel a finomsággal. :o)

Törölt felhasználó

Jól hangzik. :) Mivel kell bes?riteni a f?z?lét? :)) Köszi a választ!

Törölt felhasználó

Szia! Egyszer?en beforraltam, kevergetve... MZS

öten

Szia! A két és fél levél zselatin az hány tasak 25 grammos étkezési zselatinnak felel meg? Karácsonyra szeretném elkészíteni ezt a finomságot. köszi a válaszod el?re is.

Törölt felhasználó

The Jordan 13 <a href="http://www.nikeshox-sales.net/">nike shox shoes</a> was retroed again in 2008 and has had several retros made, including some <a href="http://www.pickshoes123.net/">nike shoes outlet</a> that weer made in some pretty nasty colors. The AJ 13 shoe was claimed as the best designed shoe of all time and also <a href="http://www.bagsoutletfactory.net/">coach factory outlet</a> featured the first hologram in an Air Jordan shoe which probably helped that concept to get across but <a href="http://www.cheapgucci-sale.net/">gucci sale</a> the smooth lines and comfortable feel of Jordan Shoes has helped it <a href="http://www.coachbags-outlets.net/">coach outlet</a> be a very popular AJ. Air Jordan offered a great hologram on the ankle together with the layout was stated to be inspired by a panther

sz.kati

Nagyon finom! Megéri a macerát!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?