r
Nosalty Logó

Csülökfalatkák fokhagymásan

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Marcsisef
Csülökfalatkák fokhagymásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1087 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4343 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 239 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4835.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    836 mg
  • Nátrium
    3751 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    264 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 1087 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296.4 g

Zsír

  • Összesen
    306.5 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19341.3 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    414 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    3343 mg
  • Nátrium
    15005 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1055.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    1318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 4343 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    824 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 239 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköt kuktában puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd kivesszükés kicsontozzuk.
  2. A főtt csülökhúst 1-2 ujjnyi, hosszúkás csíkokra vágjuk.
  3. A megtisztított vöröshagymát lereszeljük, tisztított fokhagymát összezúzzuk.
  4. A tojást felverjük, hozzáadjuk a csülöklevét, 4ek. lisztet, vöröshagymát, fokhagymát, mustárt és az őrölt borsot (ha szükséges sózzuk), összekeverjük.
  5. A húscsíkokat először lisztbe mártjuk, ezután a mustáros tésztában forgatjuk.
  6. Forró zsírban 3-4 perc alatt pirosra sütjük, a felesleges zsírt leitatjuk róla, és máris tálalhatjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 281
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 27862
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 12.

Ajánló

Párolt rizzsel vagy tört burgonyával kínálhatjuk. Csípős savanyúságot adhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok! 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csülökfalatkák fokhagymásan
Marcsisef 217 recept

Kedves ismerősömtől kaptam egy levelet, benne  kb. 600 csülökrecept. Mazsolázgatok közülük és ami tetszik, elkészítem. Íme az egyik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.