Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéscomb tükörtojással és grill zöldségekkel

Sertéscomb tükörtojással és grill zöldségekkel
Sertéscomb tükörtojással és grill zöldségekkel
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor steaket ennénk, de csak sertéscombot találok a hűtőben... végül is majdnem passzolt a mediterrán diétámhoz... ráadásul pillanatok alatt a tányérunkon landolt a ropogós, de belül omlós, finom hússzelet... és még mindig érzem a számban, milyen finom lett a sült kenyér a hús szaftjától és a balzsamecettől...

Miután sertéscombból készült, nem mertem véresen hagyni, így jól átsütöttem, de mégsem cipőtalpat ebédeltem.

A grillezett zöldség lehet bármi, most épp ez volt itthon... Mindig változó az összetétele, de nagyon finom a cukkini, a padlizsán, a paprika, a paradicsom, a gomba, a hagyma, a sárgarépa vagy a batáta is grillezve.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A cukkinit hasábokra vágjuk és felkockázzuk. A gombát vékony szeletekre vágjuk, a hagymát pedig felkarikázzuk. Egy sütőlapra terítjük a zöldségeket vegyesen, összekeverve, olajspray-vel vékonyan lefújjuk, egy fél citrom levével meglocsoljuk, megszórjuk bazsalikommal, frissen őrölt négyszínű borssal, illetve a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával. A sütőbe toljuk. Akkor van kész, ha már barnul a zöldségek széle, de még friss, ropogósak maradnak.
  2. Amíg a zöldségek sülnek, a hússzeleteket egy előmelegített serpenyőbe tesszük, kb. 3-4 evőkanál olívaolajra. Közepes lángon sütjük. Amíg a húsok egyik oldala sül, a felső felét sózzuk, borsozzuk, és egy evőkanál worcestershire-szósszal meglocsoljuk. Addig sütjük az egyik oldalt, amíg pirulni nem kezd. Ekkor megfordítjuk a hússzeleteket, és a másik felüket is befűszerezzük a fentiek szerint. Amikor a húsok másik fele is pirulni kezd, akkor még mindkét oldalt még további 1-2 percig sütjük, hogy szépen lepiruljon, de belül omlós maradjon.
  3. A kész hússzeleteket kivesszük, és egy picit félretesszük, de a szaftot ne itassuk le róla. A serpenyőben, amiben a hús sült, két szelet kenyeret megpirítunk mindkét oldalon. Ekkor már kicsit feljebb vehetjük a lángot, hogy ne szívja meg magát az olajjal. A kenyérszeleteket kivesszük, és a helyükre két tojást ütünk fel, és tükörtojást sütünk. Akkor a legfinomabb, ha még kicsit lágy a tojássárgája. Ehhez érdemes egy fedőt használni, hogy átsüljön, de ne kapja meg az alját és a sárgája ne legyen kemény.
  4. A friss, ropogós kenyérszeleteket egy-egy tányérra tesszük, óvatosan meglocsoljuk (ne áztassuk el a kenyeret) egy kis balzsamecettel, és ráhelyezzük a még szinte sercegő hússzeleteket. A tükörtojást ízlés szerint a hús szeletekre vagy melléjük helyezzük. A közben elkészült grill zöldséggel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 202
elküldve: 2
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hófehérke

Mióta szakács: 2018.10.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sertéssült zöldségekkel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

719
sertéscomb 30 dkg
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
worcestershire-szósz 2 ek
kenyér 2 szelet
balzsamecet 1 teáskanál
tojás 2 db
cukkini 1 db
csiperkegomba 20 dkg
lila hagyma 1 közepes db
bazsalikom 1 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
olívaolaj 5 ek
fokhagyma 1 gerezd