r
Nosalty Logó

Sertéscomb tükörtojással és grill zöldségekkel

Hófehérke
Sertéscomb tükörtojással és grill zöldségekkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

721
Kalória
46.6g
Fehérje
37.2g
Szénhidrát
43.5g
Zsír
392.9g
Víz
274.5g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
10.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 721 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1444 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1506 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    392.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2377 micro
Összesen 721 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3012 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    785.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4754 micro
Összesen 1444 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A cukkinit hasábokra vágjuk és felkockázzuk. A gombát vékony szeletekre vágjuk, a hagymát pedig felkarikázzuk. Egy sütőlapra terítjük a zöldségeket vegyesen, összekeverve, olajspray-vel vékonyan lefújjuk, egy fél citrom levével meglocsoljuk, megszórjuk bazsalikommal, frissen őrölt négyszínű borssal, illetve a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával. A sütőbe toljuk. Akkor van kész, ha már barnul a zöldségek széle, de még friss, ropogósak maradnak.
  2. Amíg a zöldségek sülnek, a hússzeleteket egy előmelegített serpenyőbe tesszük, kb. 3-4 evőkanál olívaolajra. Közepes lángon sütjük. Amíg a húsok egyik oldala sül, a felső felét sózzuk, borsozzuk, és egy evőkanál worcestershire-szósszal meglocsoljuk. Addig sütjük az egyik oldalt, amíg pirulni nem kezd. Ekkor megfordítjuk a hússzeleteket, és a másik felüket is befűszerezzük a fentiek szerint. Amikor a húsok másik fele is pirulni kezd, akkor még mindkét oldalt még további 1-2 percig sütjük, hogy szépen lepiruljon, de belül omlós maradjon.
  3. A kész hússzeleteket kivesszük, és egy picit félretesszük, de a szaftot ne itassuk le róla. A serpenyőben, amiben a hús sült, két szelet kenyeret megpirítunk mindkét oldalon. Ekkor már kicsit feljebb vehetjük a lángot, hogy ne szívja meg magát az olajjal. A kenyérszeleteket kivesszük, és a helyükre két tojást ütünk fel, és tükörtojást sütünk. Akkor a legfinomabb, ha még kicsit lágy a tojássárgája. Ehhez érdemes egy fedőt használni, hogy átsüljön, de ne kapja meg az alját és a sárgája ne legyen kemény.
  4. A friss, ropogós kenyérszeleteket egy-egy tányérra tesszük, óvatosan meglocsoljuk (ne áztassuk el a kenyeret) egy kis balzsamecettel, és ráhelyezzük a még szinte sercegő hússzeleteket. A tükörtojást ízlés szerint a hús szeletekre vagy melléjük helyezzük. A közben elkészült grill zöldséggel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Amikor steaket ennénk, de csak sertéscombot találok a hűtőben... végül is majdnem passzolt a mediterrán diétámhoz... ráadásul pillanatok alatt a tányérunkon landolt a ropogós, de belül omlós, finom hússzelet... és még mindig érzem a számban, milyen finom lett a sült kenyér a hús szaftjától és a balzsamecettől... Miután sertéscombból készült, nem mertem véresen hagyni, így jól átsütöttem, de mégsem cipőtalpat ebédeltem. A grillezett zöldség lehet bármi, most épp ez volt itthon... Mindig változó az összetétele, de nagyon finom a cukkini, a padlizsán, a paprika, a paradicsom, a gomba, a hagyma, a sárgarépa vagy a batáta is grillezve.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek