Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült-pácolt marhaszeletek

Sült-pácolt marhaszeletek
Sült-pácolt marhaszeletek
105 perc / előkészület: 5 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy kollegámtól kaptam, aki vadakat szokott ezzel a páccal készíteni. Mióta megvan ez a receptem, azóta mindig csak marhával készítettem el. A méztől édeskés íze lesz!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marheszeleteket besózzuk. A pataki tálat 15 percre vízbe áztatjuk! A pác hozzávalóit elkeverjük.
  2. A besózott marhaszeleteket belemártogatjuk a pácba, hagyjuk, hogy jó hagymás legyen, és pataki tálba tesszük egymás mellé, hogy egy kicsit fedjék egymást (mert nekem csak így férnek el a tálamban). A kimaradt pácot egyenletesen rákanalazzuk még a húsokra. A tetejére kb. 1,5 dl vizet csurgatunk.
  3. (Akinek van rá ideje, a húsokat egy éjszakán át a pácban, hűtőben tarthatja, annál jobban átveszi a pác ízét természetesen. Nálam ez legtöbbször elmarad, de így is nagyon ízletes lesz.)
  4. A pataki tálra rátesszük a tetejét, és 220 fokra állítjuk a sütőt, majd betesszük a húsokat sülni. Egy óra elteltével vegyük kicsit lentebb a sütési hőfokot kb. 210 fokra.
  5. Ha megpuhult, és megpirult, akkor kész. Melegen tálaljuk. (Megjegyzés: A tál teteje nekem végig rajta van a húson, és így is ilyen szép piros színűre sül.)

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 68 084
elküldve: 18
receptkönyvben: 234
elkészítve: 19/22
Facebookon megjelent: -

szakács

WhiteMagic

Mióta szakács: 2011.01.27.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: római tál receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pácolt marhahús, mézes marhaszeletek, mézes-mustáros-hagymás marha

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Mon, 2018-03-19 22:50

Nagyon jól sikerült, remek az ízesítés, jó ez a pác. Elképzelhető, hogy a következő alkalommal egy leheletnyi csípőset adok hozzá.
Üdv
Pogácsa

b_marcsi
b_marcsi Sun, 2017-02-12 19:11

Ez volt a mai ebéd, nagyon ízlett ;) Köszi a receptet!
marcsi

Giballa Katalin
Gib.Kat. / Giballa Katalin Mon, 2011-10-03 09:50

Szia, szeretném megkérdezni, hogy a méztől nem lesz édes a husi? Az ilyesmitől mindig félek, kicsit konzervativ vagyok a konyhába.

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Mon, 2011-10-03 11:54

Szia Katalin!
De-de, édeskés lesz a pác rajta, a husi annyira nem veszi át, főleg akkor nem, ha nem ázik benne egy napot, hanem egyből készíted és sütöd is. Azt írtam is a story legvégén, hogy édeskés íze lesz a méztől. Azt mondhatom, hogy én is konzervatívabb típusú vagyok a főzés területén, én is féltem ettől elsőnek, és nagyon örülök, hogy kipróbáltam, mert azóta is rendszeresen készítem. Ha félsz mégis az édeskés íztől, akkor tegyél bele kicsit kevesebb mézet, de mindenféleképpen tegyél bele, és lehet, hogy legközelebb többet fogsz hozzárakni. :) Remélem kipróbálod.
Üdv, WM

Anya-banya
Anya-banya Sun, 2011-10-02 11:11

Hibátlan ez a recept, saját receptkönyvben a helye. Hamarosan ki is próbálom, mivel a marhahúst imádja mindenki a családban.
Köszike!

534
marhahús 50 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
méz 3 ek
mustár 1.5 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 6 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 dl