r
Nosalty Logó

Sült-pácolt marhaszeletek

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sült-pácolt marhaszeletek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
római tál
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 533 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2131 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 533 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    155.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2052.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1123 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 2131 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marheszeleteket besózzuk. A pataki tálat 15 percre vízbe áztatjuk! A pác hozzávalóit elkeverjük.
  2. A besózott marhaszeleteket belemártogatjuk a pácba, hagyjuk, hogy jó hagymás legyen, és pataki tálba tesszük egymás mellé, hogy egy kicsit fedjék egymást (mert nekem csak így férnek el a tálamban). A kimaradt pácot egyenletesen rákanalazzuk még a húsokra. A tetejére kb. 1,5 dl vizet csurgatunk.
  3. (Akinek van rá ideje, a húsokat egy éjszakán át a pácban, hűtőben tarthatja, annál jobban átveszi a pác ízét természetesen. Nálam ez legtöbbször elmarad, de így is nagyon ízletes lesz.)
  4. A pataki tálra rátesszük a tetejét, és 220 fokra állítjuk a sütőt, majd betesszük a húsokat sülni. Egy óra elteltével vegyük kicsit lentebb a sütési hőfokot kb. 210 fokra.
  5. Ha megpuhult, és megpirult, akkor kész. Melegen tálaljuk. (Megjegyzés: A tál teteje nekem végig rajta van a húson, és így is ilyen szép piros színűre sül.)
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 103
  • Össznézettség: 94654
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet egy kollegámtól kaptam, aki vadakat szokott ezzel a páccal készíteni. Mióta megvan ez a receptem, azóta mindig csak marhával készítettem el. A méztől édeskés íze lesz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek