Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyős spenótos krumpli

Serpenyős spenótos krumpli
Serpenyős spenótos krumpli
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vegetáriánus.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit, kinek hogy engedi az ideje, héjában megfőzzük, felkockázzuk, és lepirítjuk, vagy ahogy én szoktam, felkockázva berakjuk a sütőbe, és ott szépen megpirulnak.
  2. Eközben felszeljük az újhagymát és a mozzarellát, kockákra vágjuk. A spenótot, ha nem fagyasztottat veszünk, megmossuk, sós, zubogó vízben balanszírozzuk. Szűrőben jól lecsepegtetjük. Ha túl nagyok a levelek, vágjuk fel.
  3. A vajat felforrósítjuk egy serpenyőben, megpirítjuk a krumplit, ha eddig nem tettük még meg, majd a kesudiót. 2 percig összepirítjuk őket. Ezután mehet bele az újhagyma, a spenót, és belenyomjuk a fokhagymát is. Kb. 3 percig pirítjuk, és utána fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
  4. Végezetül megszórjuk friss kakukkfűvel és a mozzarella kockákkal, levesszük a tűzről, és lefedjük, hogy a sajt szépen meg tudjon olvadni rajta.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 821
elküldve: 5
receptkönyvben: 384
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pirított spenótos krumpli, spenótos burgonya, spenótos krumpli serpenyővel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Akryll
Akryll Sun, 2015-03-01 14:37

Nagyon finom recept. Én a végén felöntöttem egy kis tejszínnel is.

641
burgonya 1 kg
spenót 70 dkg
újhagyma 1 db
mozzarella 40 dkg
kakukkfű 3 szál
fokhagyma 1 gerezd
vaj 2 ek
kesudió 80 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint