Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors zöldséges burgonya

Gyors zöldséges burgonya
Gyors zöldséges burgonya
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Receptkártyáról származó egyszerű étel!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 l sós vizet felteszünk forrni, ha forr, beleteszünk 4 gerezd fokhagymát hosszában kettévágva, az 1 kg krumplit meghámozva, kockákra vágva, és a fél kg kockákra vágott, megpucolt répát.
  2. 8 percig főzzük, majd beletesszük a karikákra szelt lilahagymát, ezt még 5 percig főzzük együtt.
  3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  4. Kiolajozott tepsibe öntjük a krumpli-répa keveréket, miután leszűrtük. Olivaolajjal meglocsoljuk, bazsalikommal, kevés reszelt sajttal, pirospaprikával, a kockákra vágott főtt füstölt tarjával, sóval, meg borssal ízesítjük, és jól összekeverjük.
  5. Sütőbe tolva, készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 33x27x4 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 346
elküldve: 6
receptkönyvben: 159
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos-tarjás burgonya, zöldséges-tarjás sült krumpli, hagymás-sajtos krumpli tarjával sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

273
fokhagyma 4 gerezd
burgonya 1 kg
sárgarépa 0.5 kg
lila hagyma 1 közepes fej
olívaolaj 2 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
sajt 12 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt-főtt tarja 15 dkg