Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos csirkeleves kuszkusszal és fetával

Citromos csirkeleves kuszkusszal és fetával
Citromos csirkeleves kuszkusszal és fetával
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartalmas, mégis egészséges leves, amely télen a tűzről levéve felmelegít, nyáron a hűtőből kivéve felfrissít.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát félbevágjuk, felkarikázzuk, a fokhagymát felaprítjuk. Olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd az egészet felöntjük kb. 2 l vízzel.
  2. A vízbe beledobjuk az egész csirkemellet, a leveskockát, belereszeljük a citrom héját, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paprikát, majd felforraljuk.
  3. Miután a leves felforrt, alacsony lángra kapcsolunk, és hagyjuk, hogy a csirke fedő alatt megfőljön.
  4. Ha a csirke megpuhult, darabokra szedjük villával. (Aki nagyon ráér, leturmixolhatja a hagymát és a fokhagymát egy kevés csirkehússal, ettől krémesebb lesz.) Ismét magas lángon beleöntjük a kuszkuszt.
  5. 3-4 perc múlva rácsavarjuk a citrom levét, belemorzsoljuk a fetát, és megszórjuk snidlinggel (ne sajnáljuk, nem árt neki.) 5 percig alacsony lángon főzzük, majd évszaknak megfelelően azon melegében, vagy lehűtve fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 666
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Rekalein

Mióta szakács: 2014.02.09.
27 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkés citromleves, savanyú csirkeleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

307
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
csirkemell filé 0.5 db
leveskocka 1 db
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
fűszerpaprika 1 teáskanál
2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
kuszkusz 0.5 bögre
snidling 0 ízlés szerint
feta sajt 200 g
víz 2 l