Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-petrezselymes raguleves

Kapros-petrezselymes raguleves
Kapros-petrezselymes raguleves
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erdélyben kínáltak hasonlóval, próbáltam leutánozni, finom lett, tartalmas, és nagyon bejön ez a savanykás leves-típus. :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A habarást szűrőn keresztül engedjük bele levesbe, vagy pedig szedjünk ki a forró léből, és úgy egyenlítsük ki a leves és a habarás hőmérsékletét, hogy a keményítő (vagy liszt) ne legyen csomós.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát a felhevített olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a felkockázott húst. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és a borsót, felöntjük 1-1,5 l vízzel, sóval, borssal utóízesítjük, és a húst a zöldségekkel együtt puhára főzzük.
  3. A tejszínben elkeverjük a keményítőt, és behabarjuk vele a levest. Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot és petrezselymet, majd az ecettel ízlésünknek megfelelően savanyítjuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 575
elküldve: 2
receptkönyvben: 49
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
258 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes raguleves, sertésraguleves, tejszínes borsós raguleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

318
sertéscomb 50 dkg
sárgarépa 3 közepes db
zöldborsó 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l
kapor 1 csokor
petrezselyem 1 csokor
főzőtejszín 2 dl
fehér balzsamecet 2 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál