Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú krumplileves füstölt kolbásszal

Savanyú krumplileves füstölt kolbásszal
Savanyú krumplileves füstölt kolbásszal
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olcsó, finom, laktató étel. A kisfiam is imádja, de nálunk szinte mindenki.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Átmossuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
  2. Belerakjuk az apróra vágott fokhagymát, és a babérlevelet, majd sózzuk, delikátozzuk.
  3. Darabokra vágjuk a füstölt kolbászt és megfőzzük.
  4. Amikor a krumpli is megfőtt, elkészítjük hozzá a rántást: egy lábasba 1-2 fakanálnyi zsírt rakunk. Mikor forró, hozzáadjuk a lisztet és világos rántást készítünk belőle. Meghintjük egy kis pirospaprikával, majd lehúzzuk a tűzről. A tejet folyamatosan adagoljuk és közben csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a leveshez. (Én szűrőn keresztűl szoktam, hogy biztosan ne legyen csomós.)
  5. Utólag ízesítjük ecettel, ha szükséges még, sóval, ételízesítővel, majd összerottyantjuk. A kolbászt külön, de a levesbe belerakva is lehet tálalni (belerakva finomabb, mert a leves átveszi a kolbász ízét). Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 44
össznézettség: 76 381
elküldve: 10
receptkönyvben: 167
elkészítve: 17/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Erabell

Mióta szakács: 2012.01.28.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplileves, kolbászos krumplileves, savanyú burgonyaleves kolbásszal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

margitcifra
margitcifra Thu, 2015-10-15 16:48

A receptet kipróbáltam, így ahogy le van írva isteni lett. Köszönöm.

csikósné
csikósné Fri, 2012-03-16 12:43

Ha adhatok egy kis jótanácsot, akkor a rántással kezd az ételt és erre dobd a krumpit, majd a korbászt és enged fel vizzetl. Én még egy egész hagymát is teszek bele a fokhagymák mellé. Valamint amikor megfőtt a krumpli akkor mindenkinek ütök bele 1-1 tojást de akkor vagy 10 percig nem kavarom meg és a végén pedig 1-1 pár virslit. A legvégén tejföllel behabarom és egy pici ecetet teszek bele. Próbáld ki igen laktató egy tál étel lesz belőle. Nálunk toplistás.

415
burgonya 1.5 kg
kolbász 30 dkg
sertészsír 1 ek
finomliszt 1 csapott ek
tej 1.5 dl
fűszerpaprika 1 kk
fokhagyma 3 gerezd
babérlevél 3 db
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
ecet 2 tk
víz 2 l