r
Nosalty Logó

Savanyú káposztás lepény

NS
Savanyú káposztás lepény
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A savanyú káposztás réteghez

A tepsi előkészítéséhez

1118
Kalória
20.9g
Fehérje
115.3g
Szénhidrátok
63.6g
Zsír
393.4g
Víz
88.6g
Koleszterin
10.3g
Rost
10.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A savanyú káposztás réteghez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 1118 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A savanyú káposztás réteghez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 2236 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A savanyú káposztás réteghez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 180 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3154.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    2531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    393.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 1118 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    127.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6309.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    5062 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    786.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 2236 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízhez adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés lisztet szórunk rá, és hagyjuk felfutni, majd belekeverjük az olívaolajat.
  2. A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót és az élesztős keveréket, majd jól bedagasztjuk a tésztát.
  3. Letakarjuk, és langyos helyen egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A savanyú káposztás réteghez a szalonnát csíkokra szeleteljük, és a zsíron üvegesre sütjük.
  5. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, ugyancsak üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát. Közepes lángon 15 percig pároljuk.
  6. A tejfölt elkeverjük a krémsajttal. Miután megkelt a tészta, egy tepsit vékonyan kiolajozunk, majd a tésztát két kezünkkel kissé széthúzzuk, és ujjainkkal belenyomkodjuk.
  7. Rászórjuk a szalonnás, párolt savanyú káposztát, rálocsoljuk a krémsajtos tejfölt.
  8. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
  9. 10 perc pihentetés után szeletelve, kevés szárított kakukkfűvel megszórva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29x40

Van az úgy, hogy az ember kitalál egy ételt, jelen esetben a savanyú káposztás lepényt. Miután kigondoltam, hogy milyen módon fogom elkészíteni, körülnéztem az interneten, gondolt-e valaki hasonló lepényre. Több savanyú káposztás lepénnyel találkoztam, de a legtöbb máshogy készült. Leginkább az ónémet savanyú káposztás lepény receptje hasonlított az általam elképzelt lepényre, annyi különbséggel, hogy az leveles tésztából készült, míg az enyém kelt tésztából. (A lepény kapcsán kissé elkalandoztam, és arra gondoltam, hogy vajon valamelyik ősöm - akik sok-sok évvel ezelőtt német területről lettek áttelepítve - készítettek-e ilyen vagy hasonló lepényt...nem lehet tudni... :)

További receptek

Ropogós tócsnigofri

A tócsnit több módszerrel is ropogósra süthetjük: serpenyőben, tepsiben, de akár gofrisütőben is készülhet. Így extrán roppanós lesz a külseje, plusz izgalmas formát is kap. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Mutatunk 8 helyet, ha a legfinomabb húslevest keresed a fővárosban...

Kevés dologban van akkora egyetértés, mint a húsleves varázslatos hatásában. Rosszkedv ellen, nátha ellen, akkor is, ha jó napunk van, akkor is, ha kicsit bánatos, mindig működik. Tudjuk, húslevesből a hazai az igazi, és ez így is van rendjén. Az alábbi ajánlóban viszont nyolc olyan éttermet találtok, ahol szinte már olyan húslevest kaptok, mintha otthon lennétek.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...