Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Flammkuchen Elzászból

Flammkuchen Elzászból
Flammkuchen Elzászból
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Németországban flammkuchennek, Franciaországban tarte flambee-nak hívják ezt a kenyérlángoshoz nagyon hasonlító elzászi különlegességet. 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olívaolajat és a vizet, és alaposan kidolgozzuk.
  2. Ha már puha és ruganyos, letakarjuk, és 25-30 percig pihentetjük.
  3. Ha letelt az idő, kinyújtjuk, megkenjük tejföllel, rákanalazzuk a sült hagymát és a bacont, majd betoljuk a sütőbe, és 200 fokon, 20 perc alatt roppanósra sütjük.

A feltéthez

  1. A bacont csíkokra vágjuk, és 15 perc alatt zsírjára sütjük. nem muszáj nagyon roppannia, mert a sütőben még fog pirulni. Kivesszük a zsírból, félretesszük.
  2. A hagymát vékony karikára vágjuk, és a visszamaradt bacon zsíron pár perc alatt karamellizáljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 587
elküldve: 2
receptkönyvben: 103
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Németország, az úticél

Mióta szakács: 2018.09.03.
5 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

flammkuchen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

609
finomliszt 260 g
0.5 tk
olívaolaj 2 ek
víz 170 ml
bacon 200 g
vöröshagyma 2 nagy db
tejföl 200 ml
szerecsendió 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint