Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-tejfölös csirke

Hagymás-tejfölös csirke
Hagymás-tejfölös csirke
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy régi családi recept, már mindenféle módszerrel készült, de ez tűnik a legjobbnak.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét lebőrözzük, megsózzuk. A vöröshagymát felkarikázzuk.
  2. A pohár tejfölt összekeverjük a fokhagymával, sózzuk és borsozzuk is kicsit.
  3. A lisztet összekeverjük ízlés szerint pirospaprikával (nagyjából fél evőkanállal).
  4. A csirkéket beleforgatjuk a paprikás lisztbe, majd kiolajozott jénaiba fektetjük. A maradék pirospaprikát eloszlatjuk rajta (kihagyható lépés). A csirkét befedjük a hagymakarikákkal, majd elosztjuk rajta a tejfölt.
  5. A jénait tetővel együtt betoljuk a sütőbe. 20 perc után levesszük a tetőt és rászórjuk a sajtot, majd addig sütjük, amíg a csirke meg nem puhul.
  6. Krumplipürével és uborkasalátával tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 494
elküldve: 6
receptkönyvben: 321
elkészítve: 12/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsófi.M

Mióta szakács: 2011.11.03.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymás csirke, tejfölös csirkecomb, hagymás-tejfölös csirkecomb

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wolf93
wolf93 Tue, 2013-01-22 20:38

Szia!
Megcsináltam a héten, de sajnos nem volt elég ennyi idő,hogy átsüljön a hús, így a combok közepe véres volt, és a hagyma is kicsit nyers maradt. Mikor észrevettük még visszatettük kicsit és úgy már tényleg nagyon finom lett! :)

mzsofi
Zsófi.M / mzsofi Mon, 2013-03-18 10:37

Ó csak most láttam a hozzászólásodat... Sütőtől is függ, de persze ezek a számok csak irányt adnak, sose árt egy kis turbózás :))

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Mon, 2012-04-23 10:24

Szia!
Hétvégen megcsináltam ebédre, a férjem nem tudott betelni vele, nagyon ízlett neki és persze nekem is. Nagyon jó zaftos lett és olyan kis pikáns ízt adott neki a paprikás liszt.
Többször el fogom még készítenei.
Köszönöm a receptet.
Üdv: Alkonyat

pappildi
pappildi Mon, 2012-04-02 16:58

Gratulálok a recepthez. Elkészítettem, nekem finom, szaftos lett és mennyei az íze. A husi megpuhult, a sajt nem égett oda. A hagyma ropogós maradt, ebben nem vagyok biztos, hogy ennek nem kell megpuhulnia? Nekünk így is ízlett, mert semmiféle hagymaízt nem éreztünk, az benne volt a szaftban. Nem rontotta el, de nekem soknak tűnt a 3 nagy fej hagyma, pedig jóval több husit használtam. Talán ettől is és a hús levétől lett ilyen finom szaftos?
Az biztos, hogy ez a recept már bekerült a receptkönyvembe. Mégegyszer gratulálok ehhez a finomsághoz. :-)

mzsofi
Zsófi.M / mzsofi Mon, 2012-04-02 18:30

Örülök, ha ízlett.
A hagymával kapcsolatban igazad lehet, de őszintén szólva mi mindig tök ugyanígy csináljuk, és minden alkalommal máshogyan sikerül :) Én kifejezetten szeretem, hogy szaftos, és a sült hagymát is imádom, szóval igazából mindig pont jó :)

pitzburg
p2 / pitzburg Mon, 2012-04-02 08:55

Ezt szeretjük mi is, hasonló nagyon a nem lehet abbahagyni csirkéhez. A legjobb csirkés étel. Lehet a héten csinálok is. :)

699
csirkecomb 4 db
vöröshagyma 3 nagy fej
tejföl 450 g
trappista sajt 10 dkg
finomliszt 0.5 bögre
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd