Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fejtett bableves Tímejjja konyhájából

Fejtett bableves Tímejjja konyhájából
Fejtett bableves Tímejjja konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fagyasztott fejtett babból készítem, ezért nem szoktam beáztatni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rakhatunk a levesbe csipetke tésztát is, de akkor nem kell bele krumpli.

Kis füstölt hússal is felturbózható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vizet kevés sóval felforralunk, belerakjuk a babot. Lassú tűzön főzzük.
  2. Közben megtisztítjuk a zöldségeket. A sárgarépát karikára, a fehérrépát nagyobb darabokra, a hagymákat apróra, a krumplit kockára daraboljuk.
  3. Ha már puhult egy kicsit a bab, hozzáadjuk a hagymákat, répát, zöldséget. Közepes lángon hagyjuk főni.
  4. Fűszerezzük leveskockával, borssal, paprikakrémmel.
  5. Ha megpuhult a bab, hozzáadjuk a felkockázott krumplit.
  6. Elkészítjük a rántást: az olajat a liszttel zsemleszínűre pirítjuk, kevés pirospaprikával meghintjük (vigyázva, hogy ne égjen meg), felengedjük kb. 2 dl hideg vízzel.
  7. Ha minden megpuhult, belekeverjük a levesbe a rántást, még 10 percig főzzük.
  8. A legvégén megszórjuk kevés majorannával és petrezselyemzölddel.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 93 578
elküldve: 18
receptkönyvben: 256
elkészítve: 33/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Tímejjja

Mióta szakács: 2012.01.14.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

fejtős bableves, zöldséges bableves, sűrű bableves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Erzsébet Rostási
Erzsébet Rostási Thu, 2016-10-20 07:58

Szerintem a fejtőbab lényege, hogy könnyű, jellegzetes ízű. Ezt semmisíti meg a nehéz füstölt húsok hozzáadása. Aki az előbbit szereti, annak ez a recept kiváló!Egy kevés zeller, és csipetke még finomabbá teszi.

ssyandi
ssyandi Fri, 2014-01-10 11:29

Köszönöm a receptet, pont ilyenre gondoltam, nagyon jó lett.

orsikaa5
orsikaa5 Sun, 2015-12-13 15:52

Nekünk viszont hiányzott belőle az a karakteres íz, amit egy kis kolbitól vagy füstölt husitól megkap. :( De hát ízlések és pofonok. :)

621
fejtett bab 50 dkg
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 db
burgonya 4 db
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 1.5 evőkanál
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
víz 2.5 l