Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana
Saltimbocca alla Romana
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én, mint általában a konyhán, 10-12 főre kalkulálom receptjeimet.

Mai témám - Főételek - Frissen sültek

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az 1,5 kg húsunkat kb. 30 szeletre vágjuk, húsklopfolóval enyhén ellazítjuk (1 adag 3 db). Sóval, borssal fűszerezzük.

  2. A sonka szeleteket (egyszerre 5-6 db) egymástól kb. 10 cm távolságra a munka asztalra helyezünk. Minden egyes sonkára ráteszünk egy szelet húst és a húsra 1 db zsálya levelet. Az alapanyagokból szoros hústekercseket formázunk, és a feltekerés után tenyérrel enyhén ellapítjuk, ezt a folyamatot mindaddig megismételjük, amíg az összes hús szeletet föl nem tekertük.

  3. Serpenyőben a fokhagyma cikkekkel, 1-2 rozmaring szállal felhevítjük az olajat, és belehelyezzük a hústekercseket. Minden egyes hústekercset addig sütjük, amíg a sonkaszeletek ropogósra nem sültek. Tálalásig jénai edényben előmelegített sütőben melegen tartjuk.

  4. A serpenyőben maradt zsiradékkal az apróra vágott hagymát, paradicsompürét és a csípős paprikát lepirítjuk. Felengedjük húslével, szükség esetén tetszés szerint fűszerezzük. Rövid forralás után liszt szórással sűrítjük.

  5. A hústekercsekből három darabot tányérra téve a csípős paradicsomszósszal tálaljuk.

Jó étvágyat!

  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 632
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

sonkába tekert borjúkaraj, sonkába göngyölt karaj paradicsomszósszal, sonkás-zsályás hús paradicsommártásban

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Sat, 2014-04-26 21:32

Már régen elmentettem, ma jutottam el odáig, hogy elkészítsem: ez valami isteni. Annyit csaltam, hogy nem sima, hanem serrrano sonkába tekertem. Finom lenne a hústekercs magában is, de ezzel a csípős mártással messze felülmúlt bármilyen fogást. Szerencsére kicsit soknak bizonyult a szósz, mert így a maradékot le tudom fagyasztani és később a sima sülthúst feldobni vele :) Ezer köszönet ezért a receptért.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-01-27 12:44

Nagyon guszta és finom étel, szeretném kipróbálni, még ha nem is ez a neve, nekem tetszik.:-))
Szép vasárnapot kívánok!
Éva-Anyóca

barna39
Barny / barna39 Sun, 2013-01-27 18:18

Köszönöm, mégis csak vannak megértő emberek !
neked is a legjobbakat, szia !

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-01-28 10:13

Kedves barna39!

Természetes, :-) - hisz ez az étel mesésen néz ki, és biztosan nagyon finom,... ..el fogom készíteni, megírom, hogy sikerült.:-)
Szép napot!

Éva-Anyóca

salumeria
Kornél / salumeria Fri, 2013-01-25 13:11

Kedves Barny!
Ez egy tök jó kis recept, egy hibája van: Nem Saltimbocca alla Romana.
Abban ugyanis pármai sonka, borjúdió, zsálya, olívaolaj, vaj, és fehérbor szerepel.
Nincs tekercs, hanem a hússzeletekre van tűzve a zsályalevél, valamint a sonkaszelet.
A gyors elősütést követően pedig fehérborban kell párolni, majd végül a vajjal kicsit selymessé tenni a levét.
Amúgy mint említettem, jó a TE recepted is, csak valami más nevet kellett volna találnod hozzá.

Üdv.: Kornél

barna39
Barny / barna39 Fri, 2013-01-25 15:30

Kedves Kornél !
Leinformáltam észrevételedet, és igazad van ! Sajnos a gyakorlat csapdájába estem mivel a hajón ily módon készítjük. Tudod olyan ez mint a népmese, szájról szájra terjed és idő közben mint esetemben kissé átalakul. Majd legközelebb odafigyelek a szak nevekre. Most ez a név hiba maradjon kettőnk titka!
Köszönöm hogy megnézted receptemet,
Tisztelettel, Barnabás

salumeria
Kornél / salumeria Fri, 2013-01-25 17:11

Kedves Barna,
Azzal kezdtem, hogy a recept jó, és egyébként ki is fogom próbálni.
Majd elnevezzük legfeljebb "Saltimbocca A'la Barna" néven...:)

Üdv.: Kornél

407
borjúhús 1.5 kg
sonka 500 g
zsálya 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 150 ml
rozmaring 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 100 g
sűrített paradicsom 100 g
csípős fűszerpaprika 1 ek
alaplé 500 ml
finomliszt 2 evőkanál