Nosalty Logó

Saltimbocca alla Romana

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barny
Saltimbocca alla Romana
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 407 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4056 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 140 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 407 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    419.2 g

Zsír

  • Összesen
    217.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12409.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    3467 mg
  • Nátrium
    8115 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1285.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    145 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    1394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1949 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 4056 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    994 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az 1,5 kg húsunkat kb. 30 szeletre vágjuk, húsklopfolóval enyhén ellazítjuk (1 adag 3 db). Sóval, borssal fűszerezzük.
  2. A sonka szeleteket (egyszerre 5-6 db) egymástól kb. 10 cm távolságra a munka asztalra helyezünk. Minden egyes sonkára ráteszünk egy szelet húst és a húsra 1 db zsálya levelet. Az alapanyagokból szoros hústekercseket formázunk, és a feltekerés után tenyérrel enyhén ellapítjuk, ezt a folyamatot mindaddig megismételjük, amíg az összes hús szeletet föl nem tekertük.
  3. Serpenyőben a fokhagyma cikkekkel, 1-2 rozmaring szállal felhevítjük az olajat, és belehelyezzük a hústekercseket. Minden egyes hústekercset addig sütjük, amíg a sonkaszeletek ropogósra nem sültek. Tálalásig jénai edényben előmelegített sütőben melegen tartjuk.
  4. A serpenyőben maradt zsiradékkal az apróra vágott hagymát, paradicsompürét és a csípős paprikát lepirítjuk. Felengedjük húslével, szükség esetén tetszés szerint fűszerezzük. Rövid forralás után liszt szórással sűrítjük.
  5. A hústekercsekből három darabot tányérra téve a csípős paradicsomszósszal tálaljuk.
  6. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2680
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Én, mint általában a konyhán, 10-12 főre kalkulálom receptjeimet. Mai témám - Főételek - Frissen sültek

Hozzászólások

Kornél

Kedves Barny! Ez egy tök jó kis recept, egy hibája van: Nem Saltimbocca alla Romana. Abban ugyanis pármai sonka, borjúdió, zsálya, olívaolaj, vaj, és fehérbor szerepel. Nincs tekercs, hanem a hússzeletekre van t?zve a zsályalevél, valamint a sonkaszelet. A gyors el?sütést követ?en pedig fehérborban kell párolni, majd végül a vajjal kicsit selymessé tenni a levét. Amúgy mint említettem, jó a TE recepted is, csak valami más nevet kellett volna találnod hozzá. Üdv.: Kornél

Barny

Kedves Kornél ! Leinformáltam észrevételedet, és igazad van ! Sajnos a gyakorlat csapdájába estem mivel a hajón ily módon készítjük. Tudod olyan ez mint a népmese, szájról szájra terjed és id? közben mint esetemben kissé átalakul. Majd legközelebb odafigyelek a szak nevekre. Most ez a név hiba maradjon kett?nk titka! Köszönöm hogy megnézted receptemet, Tisztelettel, Barnabás

Kornél

Kedves Barna, Azzal kezdtem, hogy a recept jó, és egyébként ki is fogom próbálni. Majd elnevezzük legfeljebb "Saltimbocca A'la Barna" néven...:) Üdv.: Kornél

Éva-Anyóca

Nagyon guszta és finom étel, szeretném kipróbálni, még ha nem is ez a neve, nekem tetszik.:-)) Szép vasárnapot kívánok! Éva-Anyóca

Barny

Köszönöm, mégis csak vannak megért? emberek ! neked is a legjobbakat, szia !

Éva-Anyóca

Kedves barna39! Természetes, :-) - hisz ez az étel mesésen néz ki, és biztosan nagyon finom,... ..el fogom készíteni, megírom, hogy sikerült.:-) Szép napot! Éva-Anyóca

Barny

Köszönöm, JÓ ÉTVÁGYAT ! Üdv : Barna!

libaláb

Már régen elmentettem, ma jutottam el odáig, hogy elkészítsem: ez valami isteni. Annyit csaltam, hogy nem sima, hanem serrrano sonkába tekertem. Finom lenne a hústekercs magában is, de ezzel a csíp?s mártással messze felülmúlt bármilyen fogást. Szerencsére kicsit soknak bizonyult a szósz, mert így a maradékot le tudom fagyasztani és kés?bb a sima sülthúst feldobni vele :) Ezer köszönet ezért a receptért.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek