r
Nosalty Logó

Pestóval töltött csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
TV Paprika
Pestóval töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A pesto töltelékhez

Összesen 569 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A pesto töltelékhez

Összesen 2280 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A pesto töltelékhez

Összesen 240 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 569 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.8 g

Zsír

  • Összesen
    158.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3841.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1794 mg
  • Nátrium
    1228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    315 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1937 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3397 micro
Összesen 2280 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A pesto töltelékhez

Elkészítés

A húshoz

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).
  2. Kissé klopfoljuk ki a csirkemelleket. Locsoljuk meg citromlével, sóval és borssal ízesítsük.

A pesto töltelékhez

  1. A töltelék valamennyi hozzávalóját robotgéppel keverjük krémessé. Terítsük ki a hússzeleteket, majd kenjük meg őket a töltelékkel.
  2. Tekerjük fel a csirkemelleket, és tekerjük köréjük a bacont úgy, hogy a szalonnavégeket egymásra fektetjük, majd fogpiszkálóval rögzítjük. Vajazzunk ki egy tepsit.
  3. Tegyük a húst az előkészített tepsibe, kenjük meg olvasztott vajjal. Süssük aranybarnára körülbelül 30 perc alatt. Szeleteljük fel, zöldségekkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 20295
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pestóval töltött csirkemell
TV Paprika 35 recept

Ne csak a dekoráció díszítse a húsvéti asztalt, készítsünk pestos csirkemell tekercseket, és tálaljuk ízletes idényzöldségekkel. www.nosalty.hu/tvpaprikamagazin

Hozzászólások

Hozzávalók

A húshoz

A pesto töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!