r
Nosalty Logó

Salko krémes-csokis torta

helena26
Salko krémes-csokis torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A csokoládékrémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz

1533
Kalória
17.5g
Fehérje
133.2g
Szénhidrát
105.6g
Zsír
114g
Víz
378.5g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
80.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A csokoládékrémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 1533 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A csokoládékrémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 9190 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A csokoládékrémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1290.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    133.2 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    114 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    678 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 1533 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    633.7 g
  • Telített zsírsav
    320 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    206 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    2271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7745.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    2172 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    3048 mg
  • Nátrium
    1828 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    799.5 g
  • Cukor
    483 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    684 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    69 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4067 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    876 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1578 micro
Összesen 9190 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 357 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük, lassan adagolva keverjük hozzá az olajat, a szénsavas üdítőt, és végül a sütőporos lisztet.
  2. A piskóta egyik felét kivajazott, kilisztezett formákba öntjük, a másik részbe belekeverjük a kakaót és előmelegített sütőben megsütjük.
  3. Elkészítjük a kakaós krémet. A csokoládét felolvasztjuk, langyosan hozzáadjuk a vajat, és a sűrített tejkonzerv felét és mixerrel habosra kikeverjük.
  4. A vaníliás krémnél a tejből, cukorból és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk, amikor kihűl a krém, hozzákeverjük a vajat, a sűrített tejet, és mixerrel habosra keverjük.
  5. Az első lapot (világosat) megkenjük eperlekvárral, erre jön a kakaós krém. Ráhelyezzük a kakaós lapot, és a tetejére a fehér vaníliás krémet kenjük.
  6. A tetejét tejszínhabbal és eperrel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az eredeti receptben mindkét lap kakaós, de én az egyiket világosra sütöttem. Kíváncsi voltam, hogy milyen lesz a krém, mert ezt a fajta krémet még nem készítettem. Ezt a varecha.sk oldalon találtam. Az édesített tejkonzerv neve SALKO, ezért a torta neve is ez lett.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...